Ελλάδα|23.02.2023 15:10

Στέλιος Αγγελούδης: «Είμαι άρρωστος με τη Θεσσαλονίκη και θέλω να κάνω κάτι για την πόλη» - Πώς βαθμολογεί τον Ζέρβα

Τίμος Φακαλής

Λύσεις σε βασικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης όπως στο κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, τον δημόσιο χώρο και το πράσινο υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν να κατέβει υποψήφιος. 

«Η εικόνα μου κάθε μέρα που ξυπνάω στην Άνω Πόλη είναι εννέα παλαιοί κάδοι απορριμμάτων που είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι και βρώμικοι. Αυτό που με τρόμαξε δεν είναι αυτή η εικόνα, αλλά το ότι έπειτα από χρόνια άρχισα να τη συνηθίζω. Και το χειρότερο είναι ότι άρχισαν να τη συνηθίζουν και οι συμπολίτες μας. Είμαι μπροστά σας γιατί αυτό που λέγεται η ζωή -και η δική μου ζωή- είναι αυτή που πλήττεται και πλήττεται με έναν τρόπο που δεν είναι οξύς και βάναυσος, αλλά καθημερινός που οδηγεί σε έναν άτυπο μιθριδατισμό» είπε και πρόσθεσε: «Από όπου κι αν πέρασα είχα ένα πάθος. Να κάνω κάτι για την πόλη.  Είμαι άρρωστος με τη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στο σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Έχω με αυτό που λέγεται δημοτική αρχή να ορίσει την πόλη μου και ό,τι δικαιωματικά ιστορικά της ανήκει». Κληθείς να βαθμολογήσει το έργο της δημοτικής αρχής είπε ότι «για να βαθμολογήσω, θα πρέπει να υπάρχει», λέγοντας πως αρκείται μόνο στις φωτογραφίες, τις selfie, τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία.

Ο κ. Αγγελούδης άσκησε σκληρή κριτική και για την κατάσταση στην Νέα Παραλία, σημειώνοντας ότι ο Πρόδρομος Νικηφορίδης (ένας εκ των αρχιτεκτόνων του έργου) είναι στο πλευρό του.  

Δήλωσε παράλληλα ότι έχει δημιουργήσει μία ομάδα που «θα σηκώσει τα μανίκια», κάτι που θα κάνει πρώτος ο ίδιος. «Θέλω στους επόμενους οκτώ μήνες να σας πείσω. Έχω να αντιμετωπίσω μια αυτοκρατορία οικονομική. Δεν με πτοεί τίποτα. Θα πάω σπίτι- σπίτι, γειτονιά-γειτονιά».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη πολιτική στήριξη στην παράταξή του «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», διευκρίνισε ότι δεν έχει ζητήσει χρίσματα, αλλά απευθύνεται σε όλους τους πολίτες από τη δεξιά έως τον προοδευτικό και αριστερό χώρο.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα παρουσιάσει τους πρώτους 50 με 60 υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στον συνδυασμό του.

Κωνσταντίνος Ζέρβαςυποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκηςειδήσεις τώραΘεσσαλονίκη