Ελλάδα|28.02.2023 09:53

«Θα σε πάρει γρήγορα ο χάρος»: Βίντεο ντοκουμέντο με τον ιερέα να βρίζει πιστούς - Καταγγελίες και για χειροδικία

Newsroom

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στη Σαλαμίνα λόγω της συμπεριφοράς ιερέα ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες έβριζε, χτυπούσε και κλείδωσε στην εκκλησία πιστούς.

Σύμφωνα με το Star, o 66χρονος ιερέας, που είναι κάτοικος Πετραλώνων, σε κατάσταση αμόκ συμπεριφέρθηκε με απίστευτη βιαιότητα σε τέσσερις ηλικιωμένους πιστούς, ηλικίας 60-83 ετών.

Στο μεταξύ, βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει τον ιερέα να καταριέται πιστούς, αλλά και χρησιμοποιεί ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς στο προαύλιο του Αγίου Παντελεήμονα Σαλαμίνας. 

«Nαι, με εντολή εισαγγελέα το έχω βάλει το τηλέφωνο. Να 'στε καλά, στο καλό! O Θεός μαζί σας, και ο Xάρος! Θα σας πάρει γρήγορα ο Χάρoς», διακρίνεται να λέει.

Καταγγελίες και για χειροδικία

Επιπλέον, η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου της περιοχής καταγγέλει πως ο συγκεκριμμένος ιερέας έχει χειροδικήσει εναντίον της και μάλιστα δύο φορές.

«Μου ρίχνει μία σπρωξιά και πέφτω. Λίγο ακόμη και θα είχα χτυπήσει στα μάρμαρα, εκεί πέρα στα πλακάκια. Κι εγώ ήμουν κάτω στο πάτωμα για δεύτερη φορά, την άλλη φορά μου είχε πιάσει από δω και με πέταξε του απέξω», δήλωσε η γυναίκα.

Το Σάββατο το πρωί ο ιερέας συνελήφθη από αστυνομικούς, μετά από μήνυση των μελών του εξωραϊστικού συλλόγου, πως πήγαν να κάνουν διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία τους, που βρίσκονται στο προαύλιο της εκκλησίας και αυτός τους κλείδωσε μέσα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣαλαμίναιερέαςκαταγγελίες