Ελλάδα|01.03.2023 10:23

MMM: Κανονικά τα δρομολόγια σε Μετρό και ΗΣΑΠ σήμερα - Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι μετά την τραγωδία

Newsroom

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου ύστερα από την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αφήνοντας σαφεις αιχμές για τις ευθύνες της Πολιτείας για τη διαχρονική απαξίωση του σιδηροδρόμου.

Ηδη τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό εκτελούνται κανονικά, ενώ τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα ξεκινήσουν στις 10.30.

«Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα.

Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν μάλιστα ότι «σήμερα από ντροπή και μόνο, θα έπρεπε να βλέπαμε τις παραιτήσεις όλων αυτών των φωστήρων που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο. Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη».

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Σπύρος Ρεβύθης επισημαίνει ότι «το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα ορίζει την σημερινή, ως μέρα πένθους που μόνο για αυτό θα μπορούσε να απεργήσει κάποιος εργαζόμενος και όχι για δικά του, κλαδικά αιτήματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηλεκτρικόςΣΤΑΣΥειδήσεις τώραμετρό