Ελλάδα|01.03.2023 15:24

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι δραματικές εικόνες από την επιχείρηση απεγκλωβισμού - 1.300 βαθμοί Κελσίου στο πρώτο βαγόνι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης κόβουν την ανάσα καθώς ορισμένα βαγόνια έχουν συνθλιβεί ενώ άλλα έχουν ανατραπεί.

1.300 βαθμοί Κελσίου στο πρώτο βαγόνι

Μέχρι στιγμής ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 39, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική αναμένεται να αυξηθεί καθώς αρκετοί παραμένουν εγκλωβισμένοι. Παράλληλα 72 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 6 είναι σε ΜΕΘ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Βαθρακογιάννης στην τελευταία ενημέρωση. 

Live οι εξελίξεις

Ειδικότερα είπε ότι «από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι - εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Οι νεκροί επισήμως ανέρχονται σε 39 αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. Νοσηλεύονται 72 εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ».

Όπως είπε, αυτήν την ώρα, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι και τμηματικά αφαιρούν τα κομμάτια του. Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας, θα επιχειρήσουν και στο τρίτο βαγόνι.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό για την εξέλιξη των διαδικασιών ενώ συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισαν ότι οι κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη να γίνουν δημοσία δαπάνη.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους τουλάχιστον 36 νεκρούς. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες (στην προκειμένη περίπτωση για τρεις μέρες) καθώς και την αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ λόγω της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, σε τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκτροχιασμόςειδήσεις τώραεκτροχιασμός τρένουΤέμπησύγκρουση τρένωνσύγκρουση