Ελλάδα|02.03.2023 15:09

Δυστύχημα στα Τέμπη: Πού μπορείτε να προσφέρετε αίμα για τους τραυματίες

Newsroom

Με όποιον τρόπο μπορούν χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τον κόσμο που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών, με την προσέλευση στο ΑΧΕΠΑ για αιμοδοσία να είναι συγκινητική. 

Από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, περισσότεροι από 500 πολίτες προσήλθαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ - κυρίως φοιτητές, εκ των οποίων και πολλοί φίλοι των τραυματιών - προκειμένου να δωρίσουν αίμα.

Εάν θέλετε να γίνετε και εσείς δωρητής δείτε που μπορείτε να απευθυνθείτε:

Αττική

Με απόφαση του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου διοργανώνεται έκτακτη αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Η αιμοδοσία, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό», θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας (Συγγρού 15-17) από τις 9 το πρωί έως και τις 1.30 το μεσημέρι και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας καθώς και σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει και να προσφέρει αίμα.

Ο δήμος Περιστερίου θα την πραγματοποιήσει την Παρασκευή (3/3), με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Νοσοκομείου «Λαϊκό». Θα γίνει στην αίθουσα Τέχνη & Εικαστικών του Δημαρχείου από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Ο δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», θα την πραγματοποιήσει το Σάββατο (4/3) στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αλ. Παπάγου 7), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Ο δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως θα την πραγματοποιήσει στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και το σαββατοκύριακο από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Και ο δήμος Παλλήνης θα την πραγματοποιήσει το Σάββατο (4/3) στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α, πλατεία Ελευθερίας), από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Κεντρική Μακεδονία

Έκκληση για έκτακτη αιμοδοσία απευθύνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προς όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ, η Περιφέρεια διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, που εποπτεύουν οι δυο Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, μπορούν να προσέλθουν από σήμερα Πέμπτη, 2 Μαρτίου, μέχρι και την Παρασκευή, 3 Μαρτίου στα κάτωθι νοσοκομεία:

 Θεσσαλονίκη:

  • Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (περιφερειακή οδός)
  • Νοσοκομείο Παπανικολάου (Εξοχή)
  • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο (Λαγκαδά 196)
  • Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (Εθνικής Αμύνης 41)
  • Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος (Ελένης Ζωγράφου 2)
  • Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (Σ. Κυριακίδη 1)
  • Νοσοκομείο Ιπποκράτειο (Κωνσταντινουπόλεως 49)
  • Νοσοκομείο Άγιος Παύλος (Εθνικής Αντιστάσεως 161)
  • Νοσοκομείο Θεαγένειο (Αλεξ. Συμεωνίδη 2)

Πιερία:

Νοσοκομείο Κατερίνης (6ο χλμ. Κατερίνης - Αρωνά, Δ.Δ. Νέο Κεραμίδι)

Ημαθία:

  • Νοσοκομείο Βέροιας (Συνοικισμός Παπάγου)
  • Νοσοκομείο Νάουσας (Αφων Λαναρά & Φ. Πεχλιβάνου 3) 

Πέλλα:

  • Νοσοκομείο Έδεσσας (Τέρμα Εγνατίας)
  • Νοσοκομείο Γιαννιτσών (Τέρμα Σεμερτζίδη)

Οι κάτοικοι του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής μπορούν να δώσουν αίμα στην τακτική αιμοδοσία των νοσοκομείων των περιοχών τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αιμοδότηςειδήσεις τώραΤέμπηαιμοδοσίασύγκρουση τρένων