Ελλάδα|02.03.2023 22:15

«Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη»: Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στα Τέμπη

Newsroom

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, κατά τη σύγκρουση επιβατικού τρένου με εμπορικό, με μία ανάρτηση που συγκινεί.

Το πυροσβεστικό σώμα ανήρτησε φωτογραφία με πυροσβέστες στο σημείο του δυστυχήματος και έγραψε -μεταξύ άλλων- «βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη».

«Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη. Δυνατοί μπροστά στο καθήκον. Συνεχίζουμε...», γράφει συγκεκριμένα η Πυροσβεστική.

Σε συνολικά 57 ανέρχονται οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας, επιβεβαίωσε νωρίτερα την Πέμπτη η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Επίσης, 56 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι στην αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, έχουν ανασηκωθεί δύο βαγόνια, το πρώτο της δεύτερης θέσης και το βαγόνι εστιατορίου. Τα διασωστικά συνεργία αφαιρούν τμηματικά μεταλλικά στοιχεία των βαγονιών για να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού. Σημείωσε δε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πυροσβεστικήΤέμπησιδηροδρομικό δυστύχημαειδήσεις τώρανεκροί