Ελλάδα|03.03.2023 08:09

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα στον Σιδηρόδρομο - Τι θα γίνει με Μετρό και ΗΣΑΠ

Newsroom

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς εξήγγειλε νέα 24ωρη απεργία στα τρένα σήμερα, Παρασκευή (03/03).

Τι θα γίνει με τους συρμούς του μετρό προς το Αεροδρόμιο

Η ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ σχετικά με το εάν, οι συρμοί του μετρό θα φτάσουν έως το Αεροδρόμιο ή ο σταθμός «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα είναι ο τερματικός, αναμένεται. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αυτή θα συντάξει υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και θα ζητήσει άμεση (το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα) συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα.

Στις συναντήσεις θα κατατεθούν οι απόψεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και της κυκλοφορίας εκ νέου, ενώ, όπως τονίζει η ΠΟΣ, θα απαιτηθεί σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθεί οποιοδήποτε συμβάν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις συναντήσεις ενώ θα λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα των συζητήσεων ώστε να προχωρήσει στη λήψη των ανάλογων αποφάσεων. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν κριθούν θετικά, δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν.

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, «προκειμένου να ενημερωθεί όλη η ελληνική κοινωνία, όλος ο Σιδηροδρομικός κόσμος για όλα αυτά που η Ομοσπονδία τόσα χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια, αλλά ποτέ δεν εισακούστηκε σοβαρά».

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (σωματεία που το προσωπικό τους εργάζεται στην Hellenic Train), όπως αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train, «λόγω απεργίας που ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων για σήμερα Παρασκευή 3/3/2023, αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια της Hellenic Train». Τα δρομολόγια σε ΗΣΑΠ και Μετρό θα εκτελούνται κανονικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μετρόΜΜΜαπεργίαΣΤΑΣΥΗΣΑΠσιδηρόδρομοςειδήσεις τώραΟΣΕ