Ελλάδα|08.03.2023 10:13

Τέμπη: «Είχα να πάρω ρεπό 20 ημέρες», είπε ο σταθμάρχης της πρωινής βάρδιας στο OPEN

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως για το ξεχαρβάλωμα του σιδηροδρόμου δεν έχουν τέλος. Μάλιστα, η απογύμνωση του πιο κρίσιμου κλάδου του ΟΣΕ του Κλάδου Κυκλοφορίας, από τον οποίο εξαρτάται η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων και, εν κατακλείδι, η ασφάλεια επιβατών και προσωπικού είναι τέτοια που όπως κατήγγειλε σταθμάρχης στο OPEN, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουμε 20 ημέρες χωρίς ρεπό.

Η δημοσιογράφος του OPEN, Αναστασία Αργυριάδου, μίλησε με τον σταθμάρχη που είχε την πρωινή βάρδια στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Κανονικά ο συγκεκριμένος σταθμάρχης θα έπρεπε να είναι στο πόστο του μέχρι τις 11 το βράδυ την ημέρα της τραγωδίας.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος στο OPEN άλλος έμπειρος σταθμάρχης του ζήτησε να αλλάξουν τη βάρδια, όπως και έγινε. Ωστόσο και ο έμπειρος είχε φύγει από το πόστο του πριν την ώρα του δυστυχήματος, αφήνοντας μόνο τον 59χρονο άπειρο σταθμάρχη,

Όπως είπε ο σταθμάρχης στο OPEN δούλευε τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι μόνιμοι σταθμάρχες 20 ημέρες χωρίς ρεπό. Συνολικά υπάρχουν 6 μόνιμοι - έμπειροι σταθμάρχες που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν βάρδια με έναν συμβασιούχο ή έναν άπειρο σταθμάρχη.  Ήταν εξαντλημένοι, ενώ έπρεπε να κάνουν και τις δικές του υποχρεώσεις αλλάζοντας κάποιες φορές τις μεταξύ τους βάρδιες.  

Έρχονται τουλάχιστον 3 διώξεις σε πρόσωπα που έχουν ευθύνες - Στο κάδρο στελέχη ανώτερα του σταθμάρχη

Νέες ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται για την υπόθεση των Τεμπών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έρχονται και άλλες διώξεις κατά 3 ή 4 τεσσάρων ατόμων που φέρεται να έχουν ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, τα άτομα αυτά είναι υπηρεσιακά πάνω από τον σταθμάρχη της Λάρισας και οι επόμενες κινήσεις της δικαιοσύνης είναι θέμα ωρών.

Όπως ανέφερε σε δικαστικό έγγραφο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, θα στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε τουλάχιστον 3 άτομα για ίδια ή «συναφή αδικήματα».

Με το έγγραφο αυτό που αναφερόταν σε επιπλέον υπόπτους και συναφή αδικήματα, ο έμπειρος εισαγγελέας ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, για να οριστούν ένας εφέτης ανακριτής και αναπληρωτής του ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια της υπόθεσης ήδη εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ αναμένονται με  ενδιαφέρον οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς.

Πρόκειται για δυο δικαστικούς πραγματογνώμονες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν οριστεί και πιθανότατα σήμερα θα δώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους στις δικαστικές αρχές της Λάρισας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασταθμάρχηςσύγκρουσηΤέμπησύγκρουση τρένων