Ελλάδα|08.03.2023 09:48

Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας: Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στις γυναίκες του σήμερα

Newsroom

Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες είναι το σημερινό doodle της Google για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαΐου.

Η Google έχει ένα κολάζ με εικόνες στην αρχική της σελίδα που δείχνουν τους πολλαπλούς ρόλους μια γυναίκας στην κοινωνία: Μια γυναίκα πολιτικό, γυναίκες επιστήμονες, μια ηλικιωμένη, μαμάδες που η μια θηλάζει και η άλλη ταΐζει με μπιμπερό το μωρό της, γυναίκες που διαδηλώνουν και μια γυναίκα γιατρό με μια ασθενή.

Παράλληλα, από την οθόνη περνάνε χέρια με μωβ σημαίες.

Σημειώνεται πως η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί.

Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠαγκόσμια Ημέρα της Γυναίκαςdoodlegoogledoodle google