Ελλάδα|08.03.2023 12:24

Εκπαιδευτής σταθμαρχών στη Γερμανία: Το ανθρώπινο λάθος παντού συμβαίνει, αλλά δεν γίνεται να μην δουλεύουν τα συστήματα ασφαλείας

Newsroom

«Προφανώς, έγιναν πολλά λάθη επί σειρά ετών. Το ανθρώπινο λάθος παντού γίνεται, και εδώ γίνεται. Αν δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας ή αν υπάρχουν και δεν δουλεύουν... δεν γίνεται αυτό...» δήλωσε στο OPEN ο Μάνος Τσελιπιώτης, έμπειρος καθηγητής εκπαίδευσης σταθμαρχών στη Γερμανία αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο ίδιος τόνισε πως ο σταθμός της Λάρισας για τα δεδομένα της Γερμανίας είναι μικρός, και θα μπορούσε εφόσον δούλευαν τα συστήματα να δουλεύει και ένα άτομο.

«Και εμείς είχαμε ατυχήματα, ανθρώπινο λάθος, τεχνικά θέματα. Εδώ στη Γερμανία προσπαθούν σε θέματα ασφάλειας να έχουν το τέλειο, και αν γίνει κάποιο λάθος, το διορθώνουν. Δεν θα λειτουργούσε ποτέ σιδηρόδρομος εδώ χωρίς συστήματα, δεν θα δούλευαν οι εργαζόμενοι» είπε.

Όπως έγινε κάποια στιγμή από έναν σταθμάρχη που είχε βάλει δυο τρένα στην ίδια γραμμή μπέρδεψε τα δυο κουμπιά ανάγκης «το διόρθωσαν, έκαναν το κουμπί ένα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓερμανίαΤέμπησταθμάρχηςσύγκρουση τρένωνειδήσεις τώρα