Ελλάδα|08.03.2023 21:25

Τέμπη: Στον εισαγγελέα κρίσιμα στοιχεία για τα αίτια και τους υπεύθυνους της τραγωδίας - Παραδόθηκαν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων

Newsroom

Στις ανακριτικές Αρχές παραδόθηκαν τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων που έφεραν στο φως τα αίτια και τους υπεύθυνους της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Τα ευρήματα αυτά περιέχουν πληροφορίες ύψιστης σημασίας για τις δικαστικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση και αναμένεται να εξετάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για να ολοκληρώσουν την έρευνα για την τραγωδία. Τα συμπεράσματα, τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια του ανακριτή, θα χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί αν θα πρέπει να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

Οι έρευνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά του επιθεωρητή που ανέθεσε στον άπειρο σταθμάρχη νυχτερινή βάρδια, καθώς και κατά του σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας, ο οποίος έπρεπε να είναι σε υπηρεσία αλλά έφυγε νωρίς. Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη Λάρισας στο ασύρματο τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο του σταθμάρχη έχει κατασχεθεί και θα γίνουν έρευνες για να διαπιστωθεί αν ο μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του με άλλο τρόπο.

Επιπλέον, η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, η οποία αποτελείται από 21 ανώτερους δικαστές, θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να επιλέξει δύο ανακριτές που θα ηγηθούν των ερευνών. Την πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των ερευνών ανέλαβε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σταθμάρχηςειδήσεις τώραΤέμπηδυστύχημα