Ελλάδα|05.03.2019 08:34

Ο Λιβανέζος κάνει τώρα τον Κινέζο για το χτύπημα

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Την πρώτη του επαφή με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχε ο 56χρονος Λιβανέζος, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά, μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, για την επίθεση με εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του στη Γλυφάδα.

Οπως ανέφερε στους αστυνομικούς, το πρωί της περασμένης Παρασκευής πήγε τα παιδιά του στο σχολείο, καθώς η γυναίκα του βρίσκεται στην Αυστραλία, και στη συνέχεια μετέβη στο γυμναστήριο της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Αφού τελείωσε τη γυμναστική, πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του από το υπαίθριο πάρκινγκ, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, και όταν γύρισε το κλειδί στη μίζα σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη.

Στην ερώτηση πότε ήρθε στην Ελλάδα και γιατί, απάντησε: «Ηρθα να ζήσω στην Ελλάδα γιατί είστε μια χώρα όμορφη, ηλιόλουστη και ειρηνική. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για να ζήσει κάποιος εδώ και να κάνει επενδύσεις».

Ακαρπη ήταν η προσπάθεια να του αποσπάσουν πληροφορίες σε σχέση με το ποιος θα μπορούσε να τον στοχοποιήσει

Πριν από την άφιξή του στην Αθήνα δούλευε, όπως είπε, ως σύμβουλος ασφαλείας σε έναν Αυστριακό επιχειρηματία, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν εργαζόταν κάπου. Για το παρελθόν του στην Αυστραλία και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εμπλεκόταν σε ομάδες του υποκόσμου, δεν έδωσε απαντήσεις. Το μόνο που φέρεται να παραδέχθηκε είναι ότι έχει υπάρξει μέλος της περιβόητης οργάνωσης μοτοσικλετιστών «Comancheros».

Στο κενό 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπάθησαν να του αποσπάσουν πληροφορίες σε σχέση με το ποιος θα μπορούσε να τον βάλει στο στόχαστρο, αλλά μάταια. «Δεν έχω εχθρούς, δεν μπορώ να φανταστώ ποιος το έκανε. Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Δεν είχα αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση το τελευταίο διάστημα, ούτε είχα δει κάποιον να με παρακολουθεί, ενώ κανείς δεν με είχε απειλήσει» ανέφερε. Ο Λιβανέζος σώθηκε μετά την έκρηξη από θηριώδη άντρα, ο οποίος έσπασε το τζάμι του συνοδηγού, άνοιξε την πόρτα και τον έσυρε έξω, μόλις ένα λεπτό πριν τυλιχθεί στις φλόγες όλο το αυτοκίνητο.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο άντρας αυτός δεν ήταν κάποιος συνοδός ασφαλείας του 56χρονου, αλλά περαστικός, που προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει. Ο Λιβανέζος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας, έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Φέρει εγκαύματα στα πόδια και στα χέρια και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να πάρει εξιτήριο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι διαθέτει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες και περιμένουν να αποκατασταθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η υγεία του, προκειμένου να του πάρουν και επίσημα κατάθεση. Στο μεταξύ, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν συλλέξει από το σημείο της έκρηξης φαίνεται ότι δεν βοηθά την προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών.

έκρηξηαστυνομίαΛιβανέζοςέκρηξη στη Γλυφάδα