Ελλάδα|11.03.2023 21:40

Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου στο Μοναστηράκι - Αναφορές ότι η επίθεση συνδέεται με κτίσμα στη Μύκονο

Newsroom

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε αρχαιολόγος ενώ επέστρεφε από τη δουλειά του, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι. Η επίθεση σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειριζόταν, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο αρχαιολόγος υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και έχει υπό την εποπτεία του ζητήματα οικοδομικών αδειών στη Μύκονο.

Ο άνδρας δεν θυμόταν τίποτα μετά την επίθεση, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ οι Αρχές αναμένουν να καταθέσει όταν βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πηγές που γνωρίζουν το τι συμβαίνει στη Μύκονο, σημειώνουν πως αυτή δεν είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση. Το 2018, είχε σημειωθεί επίθεση εναντίον πρώην αντιδημάρχου, ενώ ένας μεσίτης ακινήτων έχει καταγγείλει τον Σεπτέμβριο του 2020 ότι δέχτηκε δολοφονική επίθεση από υπεργολάβο, που συνδέεται με την κατασκευή ξενοδοχείου.

Ο μεσίτης έχει καταθέσει μήνυση, η οποία έχει κοινοποιηθεί στο γραφείο πρωθυπουργού αλλά και στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η επίθεση στον αρχαιολόγο φαίνεται πως είναι το τρίτο περιστατικό και σύμφωνα με πληροφορίες από συναδέλφους του συνδέεται με την κατασκευή ενός κτίσματος σε τουριστική περιοχή της Μυκόνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κέντρο Αθήναςαρχαιολόγοςεπίθεσηξυλοδαρμόςειδήσεις τώραΜύκονος