Ελλάδα|13.03.2023 08:31

Γιάνης Βαρουφάκης: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο 17χρονος που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση - Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

Newsroom

Ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων θα βρεθεί σήμερα ο 17χρονος που κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Ο ανήλικος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος και συγκεκριμένα για αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της συμμορίας, της παράνομης βίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Την ίδια ώρα, σοκάρουν τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. 

Στα βίντεο, που δημοσίευσε το iefimerida, ομάδα ατόμων διακρίνεται να εισβάλει στο εστιατόριο του πεζοδρόμου των Εξαρχείων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, αφού άκουσε ότι φώναζαν για τον ίδιο πως «ψήφισε μνημόνια», σηκώθηκε και πήγε προς το μέρος τους προκειμένου να συζητήσουν.

Η κατάσταση, όπως γίνεται εμφανές και από τα βίντεο, ξέφυγε, όταν οι παρευρισκόμενοι, που ολοένα και πλήθαιναν, οδήγησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη δια της βίας έξω από το εστιατόριο.

«Θα έρθουμε και σπίτι σου»

Στο τελευταίο βίντεο, μάλιστα, μέλος της ομάδας αγνώστων ακούγεται να φωνάζει και να απειλεί τον Βαρουφάκη ότι, «Κοινοβουλευτικά σκουπίδια. Άντε γ@@@ μαλ@@@, θα έρθουμε και σπίτι σου».

Ο συλληφθείς λέει πως διέγραψε το βίντεο

Παράλληλα, σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ο 17χρονος φαίνεται να κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο και να καταγράφει όλη τη σκηνή. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για αυτό, τους είπε «το έσβησα, δεν το κράτησα».

Ωστόσο, το κινητό του έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και η αστυνομία γνωρίζει ποιοι είναι, καθώς πρόκειται για γνώριμους των Αρχών και για άτομα ηλικίας από 20 έως 22 ετών. Ακόμη, αναζητούνται. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕξάρχειαΓιάνης Βαρουφάκηςειδήσεις τώραεπίθεση