Οριστική διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών μετά τους ναζιστικούς του χαιρετισμούς
NewsroomΔιεγράφη οριστικά από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, με απόφαση του Πειθαρχικού Τμήματος του συλλόγου. Ο λόγος είναι οι προκλήσεις που έγιναν από την πλευρά του δικηγόρου, ο οποίος επανειλημμένα χαιρετούσε ναζιστικά στην αίθουσα που δικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο δικηγόρος, έτσι έχει άμεση ισχύ.
Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ μετά την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, στη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε χαιρετήσει για άλλη μία φορά ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα, κάνοντας μάλιστα λόγο απευθυνόμενος στους δικαστές για «αυνάνες της αριστεράς» και λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.
Αυτή φέρεται να ήταν και η απάντησή του στο πειθαρχικό, πως δηλαδή ο χαιρετισμός ήταν «4Αυγουστιανός κι όχι ναζιστικός».
Μάλιστα και ενώπιον του δικαστηρίου είχε πει: «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» ανέφερε με την πρόεδρο της έδρας να διερωτάται αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.
- Από τον Προαστιακό Αθήνας επανεκκινεί ο σιδηρόδρομος - Ποια η επικρατέστερη ημερομηνία και πώς θα λειτουργήσει πάλι
- «Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου»: Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίθεση στα Εξάρχεια
- Συναγερμός στον Άγιο Παντελεήμονα: Ανήλικος αυτοτραυματίστηκε με χαρτοκόπτη έξω από το αστυνομικό τμήμα
- Είδαμε την ταινία που σάρωσε στα Όσκαρ Τα Πάντα Όλα: Ένα κουραστικό τίποτα, μια τεράστια ασυναρτησία
- SVB: Οι τραπεζικές μετοχές έχασαν 465 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες
- Επιστρέφουν με C-130 στην Ελλάδα τα επτά αδικοχαμένα «αετόπουλα» - Τρισάγιο στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα
- Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι κηδείες της Σταυρούλας, της Αναστασίας, της Αγάπης που έχασαν τη ζωή της στη «Βιολάντα»
- Συναγερμός για τοξικά κοκτέιλ φυτοφαρμάκων στα μήλα - Τι δείχνει έρευνα για 13 ευρωπαϊκές χώρες
- Η Έλενα Παπαρίζου μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία της Eurovision