Ελλάδα|14.03.2023 19:43

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Την Παρασκευή οι απολογίες του προϊστάμενου επιθεώρησης και των δύο σταθμαρχών

Newsroom

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής καλεί σε απολογία την Παρασκευή (17/03) τον προϊστάμενο επιθεώρησης αλλά και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας. Οι τρεις εργαζόμενοι διώκονται ήδη ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και οι τρεις αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους.

Το έγγραφο, το οποίο είχε σβηστεί με blanco -θέμα που προέκυψε από την απολογία του προφυλακισμένου σταθμάρχη ο οποίος υποστήριξε ότι, στο έγγραφο παράδοσης – παραλαβής των βαρδιών, είναι σβησμένη μία ώρα- βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία και ερευνούν τι υπάρχει γραμμένο από κάτω και ποιος ήταν αυτός που το έγραψε. Ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι, στο έγγραφο παράδοσης και παραλαβής έχει γίνει μια διόρθωση ως προς τις ώρες, εκ των υστέρων.

Σε όλα τα επίπεδα οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς, μεταξύ των πολλών ερωτημάτων που εγείρονται είναι και το ποια επιτροπή και με ποια κριτήρια αξιολόγησε τον 59χρονο σταθμάρχη, αλλά και το ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια της διέλευσης των τρένων.

Σε αναμονή νέων διώξεων

Οι αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές είναι, σύμφωνα με το dikastiko.gr, έτοιμες να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία που αφορούν στην τραγωδία των Τεμπών. Πλέον οι έρευνες διεξάγονται προς πάσα κατεύθυνση με ορίζοντα σε βάθος 15ετίας – το χρονικό σημείο παραγραφής των υποθέσεων.

Όλες οι πληροφορίες, πάντως, της πολυεπίπεδης έρευνας για το δυστύχημα των Τεμπών, συγκλίνουν στο ότι, μετά την παραλαβή της ογκωδέστατης δικογραφίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος και ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα ως αρμόδιος για την υπόθεση, θα υπάρξουν και νέες διώξεις. Η έγγραφη εντολή εκ μέρους του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκου προς τον διοικητή του ΟΣΕ ήρθε, πάντως, τη Δευτέρα (13/03).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασιδηροδρομικό δυστύχημαποινικές διώξειςΤέμπητρένα