Ελλάδα|15.03.2023 12:41

Απεργία 16 Μαρτίου και στα σχολεία: Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές - Ποιες μονάδες κλείνουν

Newsroom

Στην μεγάλη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, με την ΟΛΜΕ να καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν ηχηρά το «παρών», ώστε να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών. Η συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων της χώρας.

Ποιες σχολικές μονάδες κλείνουν

Οι σχολικές δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), αναμένεται να παρουσιάσουν κενά στο ημερήσιο πρόγραμμα που θα εξαρτηθούν από τους καθηγητές που θα συμμετέχουν στην απεργία. Σχολικές μονάδες στις οποίες θα απεργήσει σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό, θα παραμείνουν κλειστές.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια συνήθως οι καθηγητές δηλώνουν εάν θα λάβουν μέρος ή όχι στην απεργία και αναλόγως διαμορφώνεται και το πρόγραμμα της ημέρας. Το ίδιο συμβαίνει και στα δημοτικά σχολεία, στα οποία η απόφαση του δασκάλου να συμμετέχει στην κινητοποίηση ή όχι ουσιαστικά σημαίνει την λειτουργία ή όχι του τμήματός του. Αν όλοι οι εκπαιδευτικοί της δομής αποφασίσουν να απεργήσουν, τότε παραμένει κλειστή η σχολική μονάδα.

Η ανακοίνωση κάλεσμα της ΟΛΜΕ

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία. Όλες και Όλοι στον αγώνα», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της για την απεργίας της Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και η ΔΟΕ συνεπώς, και καθηγητές και δάσκαλοι θα πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου».

καθηγητέςαπεργίαΟΛΜΕΓυμνάσιασχολείαειδήσεις τώραΛύκειαδάσκαλοι