Ελλάδα|22.03.2023 05:30

Αλλαγές στη «σκακιέρα» των βασικών υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας - Τα πρόσωπα που θα είναι υπεύθυνα και υπόλογα για τον σχεδιασμό

Newsroom

Να αποφύγει τις εικόνες που είδαμε πρόσφατα με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας επιχειρεί το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Την Τρίτη (21/03) ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε να υπάρχει αποκλειστικά υπεύθυνος από την πολιτική ηγεσία για την εφαρμογή αυτού του σχεδιασμού της ελληνικής αστυνομίας.

Υπεύθυνοι για τη δράση των αστυνομικών στις πορείες και στα γήπεδα

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, υπεύθυνος αλλά και υπόλογος για τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόζει τα επιχειρησιακά της σχέδια θα είναι ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου. Το κέντρο συντονισμού και λειτουργίας θα είναι πια υπό την εποπτεία του ίδιου αλλά και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αυτοί θα είναι οι δύο υπεύθυνοι για τη δράση των αστυνομικών στις πορείες και στα γήπεδα. Για να αποφεύγονται παρανοήσεις και το «σπασμένο τηλέφωνο», το οποίο παρατηρήθηκε να συμβαίνει αρκετές φορές στις τελευταίες πορείες, θα υπάρχουν τα δύο αυτά πρόσωπα στο κέντρο επιχειρήσεων και κυρίως για να αποδίδονται και οι σχετικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, θα υπάρχει και ένας δεύτερος γύρος ανακατατάξεων προσώπων πολύ νευραλγικών υπηρεσιών στην ελληνική αστυνομία και, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, θα μετακινηθούν πρόσωπα που ήτανε πολύ κοντά στον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κώστα Σκούμα, ο οποίος καρατομήθηκε πριν από μερικές μέρες. Πρόκειται για άτομα τα οποία ήταν το «δεξί του χέρι» και ήταν μαζί του σε όλη τη θητεία του όσο ήταν αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας. Οι υπηρεσίες φέρονται να αλλάζουν και, μάλιστα, να παροπλίζονται.

Τάκης ΘεοδωρικάκοςγήπεδαπορείεςΕΛ.ΑΣ.ειδήσεις τώραΛευτέρης ΟικονόμουΕλληνική Αστυνομίαεπεισόδια