Ελλάδα|23.03.2023 14:00

«Μουδιασμένοι» οι επιβάτες των τρένων την 2η μέρα επαναλειτουργίας - Μετ' εμποδίων η κίνηση εμπορικών αμαξοστοιχιών στη Β. Ελλάδα

Newsroom

Επιφυλακτικοί είναι και σήμερα (23/3) οι επιβάτες των τρένων, δεύτερη μέρα της επανεκκίνησης. Την ίδια ώρα, μετ' εμποδίων γίνεται η κίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν τρένο δηλώνουν διστακτικοί και είναι λίγοι, κυρίως στα πρώτα βαγόνια όπου παρατηρούνται πολλές κενές θέσεις.

Σε ερώτηση του OPEN και της Ελευθερίας Σπυράκη για το κατά πόσο νιώθουν ασφάλεια να χρησιμοποιήσουν ξανά τον προαστιακό και γενικότερα τα τρένα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, άλλοι λένε πως δεν έχουν άλλη επιλογή, ενώ κάποιοι δήλωσαν πως νιώθουν ασφάλεια.

Μειωμένα δρομολόγια

Μετά την επανεκκίνηση, η μέγιστη ταχύτητα των τρένων είναι τα 80 χλμ, ενώ τα δρομολόγια για αεροδρόμιο είναι ανά μία ώρα και ανά δύο προς τη Χαλκίδα.

Από τον Πειραιά προς το αεροδρόμιο την Τετάρτη έγιναν 18 δρομολόγια, από τα Λιόσια για Κάντζα οκτώ, από Αθήνα προς Χαλκίδα 13, για Πάτρα 30 και για Κατάκολο προς Αρχαία Ολυμπία επτά.

Μετ' εμποδίων η κίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών στη Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια ώρα, μετ' εμποδίων γίνεται η κίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι αντιδράσεις των μηχανοδηγών για τους κανόνες ασφαλείας και τα λεηλατημένα βαγόνια έχουν σηματοδοτήσει στη μετ' εμποδίων επανεκκίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Ειδομένη, δηλαδή στη μόνη γραμμή που ξεκίνησε από χθες.

Χαρακτηριστικά, ένα δρομολόγιο δεν εκτελέστηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων στην επικοινωνία, ενώ και σήμερα ήταν να αναχωρήσουν κάποια αλλά τελικά αναχώρησε ένας μοναδικός εμπορικός συρμός με προορισμό την Ειδομένη και ήταν φορτωμένος με λεηλατημένα βαγόνια που εστάλησαν εκεί για να επισκευαστούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά για το OPEN.

Τέλος, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να συνεχιστούν και αύριο οι αντιδράσεις των μηχανοδηγών, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα επιστρέψει η εμπορική γραμμή με προορισμό τον Προμαχώνα αλλά και το επιβατικό δρομολόγιο προς Φλώρινα και Δράμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράςεπιβάτεςειδήσεις τώρατρέναΤέμπηπροαστιακόςΜΜΜ