Ελλάδα|23.03.2023 22:23

Στο μικροσκόπιο και για ενδοοικογενειακή βία ο προπονητής τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμούς: «Είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγό του»

Newsroom

Νέα στοιχεία για το παρελθόν του 44χρονου προπονητή του Τάε Κβον Ντο, που φέρεται να βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριες του στο σπίτι του και στη σχολή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη, έρχονται στο «φως». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, είχε συλληθεί για ενδοοικογενειακή βία.

Το 2020 κρατώντας δυο μαχαίρια είχε σπάσει την πόρτα και είχε εισβάλλει στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, τραυματίζοντας την ίδια και σπάζοντας ότι είχε μέσα στο σπίτι. Επέστρεψε κρατώντας μια καραμπίνα όπου παρενέβη η αστυνομία μετά από ώρες. Είχε συλληφθεί ενώ του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Δεν κατάλαβα γιατί τον αφήσανε έξω

Σε αντίστοιχη καταγγελία προχώρησε και στενός φίλος του προπονητή: «Το 2019 μπήκε μέσα στο σπίτι, όταν ήταν σε διάσταση. Τα έσπασε όλα, την έκανε μπαούλο στο ξύλο και είχε και μια καραμπίνα μαζί του και την πήρε την καραμπίνα. Δεν έστρεψε το όπλο προς την πρώην γυναίκα του, την πήρε και πήγε πάνω στην ταράτσα, την έβαλε κάτω από το πηγούνι και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει», δήλωσε ο φίλος του στο STAR.

Μάλιστα, μετά το περιστατικό είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο. «Τον παρακολούθησε ψυχολόγος, του έδωσε αγωγή και δεν κατάλαβα γιατί τον αφήσανε έξω. Επέμενε η γυναίκα του και φίλη μου, μην τον αφήνετε έξω, μην τον αφήνετε έξω είναι επικίνδυνος», πρόσθεσε.

Διοργάνωνε και...πιτζάμα πάρτι

Ένα ακόμα σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι γονείς πίστευαν θεωρούσαν τον προπονητή δικό τους άνθρωπο και άφηναν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στα πιτζάμα πάρτι που διοργάνωνε μέσα στη σχολή.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η τηλεόραση του STAR φαίνονται να παίζουν ανέμελα, να έχουν απλώσει σεντόνια, παπλώματα, sleeping bags και να γελάνε και να τρώνε πίτσες.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα του προπονητή Τάε Κβον Ντο θα αυξηθούν 

Όπως ισχυρίζεται φίλος και παράγοντας της ομοσπονδίας, μάρτυρες τον είχαν δει πολλές φορές να μεταφέρει μαθήτριες του με τη μοτοσικλέτα του και να πηγαίνουν βόλτες.

«Συνεχώς τον έβλεπα πρωί απόγευμα μεσημέρι είχε τον τρόπο να κρύβεται φανερά. Μία είχε μία κοπέλα πάνω, μία είχε μία μαθήτρια. Μία μία αθλήτρια, μία μία πρωταθλήτρια...», δήλωσε στο STAR.

Aστυνομικές πηγές στο ethnos.gr θεωρούν σίγουρο ότι ο αριθμός των θυμάτων σύντομα θα αυξηθεί και δεν αποκλείεται να γίνει διψήφιος.

«Η δράση του φέρεται να ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, όμως έχουμε σημαντικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν σταμάτησε ποτέ», τονίζουν χαρακτηριστικά. Οι πέντε αθλήτριες, άλλωστε, που προχώρησαν σε μήνυση σε βάρος του έχουν πει στους αστυνομικούς ότι ο 44χρονος κακοποιούσε σήμερα ένα 15χρονο παιδί.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι καταγγελίες θα αυξηθούν και δυστυχώς πεπεισμένοι ότι ακόμα και τώρα είχε παγιδέψει παιδιά που τα ανάγκαζε να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις του, αλλά φοβόντουσαν να μιλήσουν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Προκαλεί η μητέρα του

«Είναι σαν κεραυνός όλο αυτό για εμένα. Δεν μπορώ να το διανοηθώ γιατί δεν έχει δείξει ποτέ τέτοια σημάδια», είπε η μητέρα του 44χρονου προπονητή Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων μαθητριών του.

«Ο γιος μου από μικρός και ήταν ένα καλό, υπάκουο παιδί όπως και η κόρη μου. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου με αρχές και δυσκολίες. Ξεκίνησε το άθλημα μικρός κι έφτασε σε καλό επίπεδο, μπήκε στην Εθνική Ομάδα», σημείωσε, αρχικά, η μητέρα του προπονητή.

«Ποτέ δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου ότι ο γιος μου έκανε χρήση ουσιών. Ήταν πάντα ενάντια σ’ αυτά τα πράγματα, ήταν αθλητής. Δεν έπινε και τρεφόταν υγιεινά», πρόσθεσε.

«Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια για όσα τον κατηγορούν, αλλιώς θα το έβλεπα», επέμεινε, συμπληρώνοντας πως «Δεν είχε πολλές σχέσεις στη ζωή του. Πριν παντρευτεί είχε δύο-τρεις σχέσεις. Ήταν σταθερός και μαζεμένος. Δεν είχε δείξει ποτέ τίποτα περίεργο. Μετά παντρεύτηκε, έκανε το παιδάκι του. Είχε κάποιες δυσκολίες στον γάμο του, αλλά ως εκεί».

«Είναι σαν κεραυνός όλο αυτό για εμένα. Δεν μπορώ να το διανοηθώ γιατί δεν έχει δείξει ποτέ τέτοια σημάδια. Ποτέ. Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι κοπέλες που έχουν κάνει αυτή τη ζημιά. Αυτά που ακούω είναι εξωφρενικά πράγματα. Δεν ξέρω πώς προέκυψε όλο αυτό και ποιος ήθελε να κάνει αυτό το κακό», συνέχισε.

Σε ότι αφορά τον ξεχωριστό χώρο που διατηρούσε ο 44χρονος στο γυμναστήριο του, υποστήριξε ότι μετά το διαζύγιο του αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες κι ότι τον είχε διαμορφώσει, ώστε να μπορεί να κοιμάται εκεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπροπονητήςβιασμόςΗλιούποληταεκβοντο