Ελλάδα|27.03.2023 18:31

Βρέθηκε ο 24χρονος που είχε εγκλωβιστεί στον Ψηλορείτη - Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Newsroom

Σώος ανασύρθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ο 24χρονος φοιτητής που πήγε για πεζοπορία στον Ψηλορείτη και εγκλωβίστηκε λόγω του παγετού στην περιοχή «Λάκκος Μυγερού» σε 2.400 υψόμετρο. 

Βίντεο από τη διάσωση

Στην επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε από τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (26/3) συνολικά μετείχαν πέντε οχήματα 19 υπάλληλοι της υπηρεσίας, η 3η ΕΜΑΚ καθώς και το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης. 

Σήμερα, Δευτέρα, νωρίς το πρωί οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίζουν τον φοιτητή- όπου επικοινωνούσε συνεχώς μαζί τους- με ελικόπτερο Super Puma, να τον ανασύρουν και να τον μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για εξετάσεις. Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική δείχνει την ώρα της διάσωσης.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Βραδινές ώρες χθες, Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον εντοπισμό ενός άνδρα, στην τοποθεσία «Λάκκος Μυγερού», στο όρος Ψηλορείτης στην Κρήτη, έπειτα από ακινητοποίησή του, λόγω παγετού, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δέκα εννέα (19) πυροσβέστες με δύο (2) οχήματα και συγκεκριμένα, τρεις (3) Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της 3ης Ε.Μ.Α.Κ, καθώς και δύο (2) πυροσβέστες από το Π/Κ Ανωγείων και τέσσερεις (4) ακόμη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, οι Πυροσβέστες εντόπισαν τον πεζοπόρο και τον προσέγγισαν με ελικόπτερο Super Puma της Π.Α. που διατέθηκε από το ΕΚΣΕΔ, μεταφέροντας τον στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Κρήτηεπιχείρηση διάσωσηςπυροσβεστικήειδήσεις τώραΨηλορείτης