Ελλάδα|06.03.2019 13:05

Χαμένοι στη μετάφραση με τη δήλωση Πάιατ - Τι δήλωσε ο ίδιος

Newsroom

Σε απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με δήλωσή του, ότι δήθεν -όπως αποδείχτηκε- έκανε λόγο για απόπειρα ρωσικής παρέμβασης στις ελληνικές εκλογές, προέβη μέσω twitter ο Aμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Oι δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται πως δεν αποδόθηκαν σωστά, με τον κ. Πάιτ να αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη δήλωσή του η οποία δεν αναφέρει ότι έχει δει απόπειρες ρωσικής παρέμβασης στην Ελλάδα - αν και στο ρεπορτάζ καταγράφηκε το ακριβώς αντίθετο.

T

«Όπως είπα, οι ανοικτές μας κοινωνίες είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε με οδυνηρό τρόπο στις ΗΠΑ στις προεδρικές εκλογές. Εχουμε δει ενδείξεις για αυτού του είδους τη χειραγώγηση της πληροφορίας στην Ελλάδα. Είδαμε ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, την απόπειρα να υπονομευθεί ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχουμε δει ενδείξεις για απόπειρα ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά ο στόχος αυτής της εκδήλωσης απόψε είναι να τεθούν σε εγρήγορση και να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, ο ελεύθερος Τύπος της Ελλάδας -όλοι εξαιρετικά ισχυροί» σημειώνει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα. 

Ο Τζέφρι Πάιατ, σε εκδήλωση την Τρίτη, όπως έγραψαν δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, φερόταν να υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει δει αποδείξεις περί προσπάθειας της Μόσχας να υποσκάψει τον ρόλο του οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και να αναμειχθεί στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Όπως, όμως, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρέσβης, ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο από εκείνον.

Αμερικανός πρέσβηςΤζέφρι Πάιατ