Ελλάδα|30.03.2023 17:13

Βικτώρια Καρύδα: «Εγώ τον άνδρα μου θέλω» - Η δήλωσή της μετά την απόφαση του Εφετείου για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Newsroom

«Αυλαία» έπεσε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου, στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα το 2018. Η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα, μετά την απόφαση δήλωσε πως αυτό «δεν θα γυρίσει πίσω» τον σύζυγό της.

Ειδικότερα, η Βικτώρια Καρύδα δήλωσε πως «τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω», τονίζοντας ότι «εγώ τον άνδρα μου θέλω».

Από πλευράς του, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κα Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Η απόφαση

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον 33χρονο Βούλγαρο για τη δολοφονία του επιχειρηματία τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο υιοθέτησε την πρωτόδικη απόφαση και επέβαλε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Στον κατηγορούμενο δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ ο 37χρoνος αδελφός του που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΓιάννης ΜακρήςΒούλαΒικτώρια Καρύδαδολοφονία