Ελλάδα|01.04.2023 21:36

Πώς άδειαζαν τις θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη οι δράστες από την Κολομβία: Τα χτυπήματα και σε άλλα υποκαταστήματα που δεν προχώρησαν

Newsroom

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων Δίωξης κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση διάρρηξης πέντε θυρίδων από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης που είχε τελεστεί στις 8 Ιουλίου 2022.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει 3 κολομβιανούς. Οι δράστες είχαν ανοίξει 5 θυρίδες και κατάφεραν να «σηκώσουν» 5 θυρίδες, αποσπώντας χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 δράστες έμπαιναν διαδοχικά ως πελάτες και κατάφεραν να αποσπάσουν τα κλοπιμαία.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ξαναπάει στην τράπεζα, είχαν κατοπτεύσει το χώρο για να οργανώσουν το σχέδιό του. Στο στόχαστρό τους μπήκαν και τράπεζες σε Μαρούσι, Γλυφάδα και Κηφισιά, αλλά εκεί δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τα χτυπήματα.

Οι δράστες είχαν παρουσία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θυρίδεςειδήσεις τώρατράπεζακλοπή