Ελλάδα|02.04.2023 20:26

Τρομοκρατία: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» που έδινε εντολές στους 2 συλληφθέντες – Αναφορές για εικονική δολοφονία

Newsroom

Οι πρώτες εικόνες του φερόμενου ως εγκεφάλου του τρομοκρατικού δικτύου που εφέρετο να σχεδίαζε επιθέσεις στου Ψυρρή και σε άλλα μέρη της Ελλάδας έρχονται στη δημοσιότητα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, οι αρχές έχουν καταλήξει στον «εγκέφαλο» του δικτύου που βρισκόταν στο Ιράν και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά έδινε εντολές στους 2 συλληφθέντες, πακιστανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, οι 2 φέρονται να οργάνωσαν εικονική δολοφονία για να κερδίσουν χρήματα. Φωτογράφισαν ένα άτομο σε σκηνικό που να παραπέμπει σε έγκλημα και έστειλαν τις φωτογραφίες στο Ιράν.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο «εγκέφαλος», φέρεται να είναι διαβόητος κακοποιός,  ο οποίος ανήκει μεν σε δίκτυο που συνδέεται στην «Δύναμη Κουντς», αλλά παράλληλα είχε αναπτύξει και πλούσια ποινική δράση, ως μέλος φατρίας η οποία έχει προβεί σε δεκάδες δολοφονίες και απαγωγές.

Στο επίκεντρο των ερευνών των ελληνικών Αρχών βρίσκονται η Ζάκυνθος, η Σπάρτη αλλά και η Αθήνα, οι πόλεις δηλαδή που εντοπίστηκαν τα ίχνη των δύο Πακιστανών. Από τις αρχές εξετάστηκαν περίπου 12 ομοεθνείς τους, για τους οποίους όμως δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό. Τρία άτομα κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, καθώς οι δύο συλληφθέντες τους είχαν προσεγγίσει για να ενταχθούν στην οργάνωση, εκείνοι όμως, όπως υποστήριξαν, αρνήθηκαν.

Η εικονική δολοφονία στην Ελλάδα

Οι Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί έστησαν τις προηγούμενες μέρες μια εικονική δολοφονία και έστειλαν τις επίμαχες φωτογραφίες στο Ιράν για να πληρωθούν. Όπως μετέδωσε ο Alpha έσφαξαν ένα ζώο για να υπάρχει αίμα και στη συνέχεια έβαψαν «το θύμα». Άφησαν δίπλα του ένα μαχαίρι και τράβηξαν τα επίμαχα καρέ. Ο «εγκέφαλος» όμως από το Ιράν δεν πίστεψε και κατάλαβε πως πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε σκηνοθετηθεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙράνσυλλήψειςτρομοκρατίαΠακιστάν