Ελλάδα|06.03.2019 23:39

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από την δράση της σπείρας των Εξαρχείων

Newsroom

Με κλοπές και επιθέσεις κατά των κατοίκων ακόμα και με σπασμένα μπουκάλια, εδώ και πολύ καιρό, η σπείρα των Εξαρχείων δρούσε στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί προκειμένου να συλλάβουν στην σπείρα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του OPEN TV, είχαν γίνει οι σκιά τους όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες από το παρακάτω βίντεο ένας από τους κλέφτες, αφού είχε κλέψει ένα κινητό μιας ανυποψίαστης γυναίκας αμέσως μετά, στον ίδιο δρόμο, βρίσκει έναν διερχόμενο και ξεκινάει την διαδικασία για να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλέψει λίγα λεπτά πιο πριν.

Μέσα στην «πλούσια» δικογραφία για τη δράση της σπείρας υπάρχουν φωτογραφίες με τους δράστες να βρίσκονται στην αποθήκη όπου φυλούσαν τα κλοπιμαία , όπως και φωτογραφίες που παραλαμβάνουν κλοπιμαία από την οδό Σοφοκλέους και δίνουν οδηγίες στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας για το τι πρέπει να κάνουν.

Παράλληλα, κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε ομάδα κρούσης και αντιπαρακολούθησης, είναι χαρακτηριστικό όπως περιγράφεται μέσα στην δικογραφία ότι τους δράστες δεν τους ενδιέφερε η ανθρώπινη ζωή, καθώς λήστευαν γυναίκες ακόμα και με σπασμένα μπουκάλια, ενώ στόχο είχαν και ηλικιωμένους.

Να σημειωθεί ότι από τους 200 και περισσότερους κατηγορούμενους ήδη τριάντα έχουν προφυλακιστεί.

σπείραΕλληνική ΑστυνομίακλοπέςΕξάρχειαληστείες