Ελλάδα|05.04.2023 08:32

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Πολύ δύσκολη ήταν η ταυτοποίηση της γυναίκας - Αναζητείται ο μητροκτόνος

Newsroom

Ένα θρίλερ εξελίχθηκε χθες σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη, όπου μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή χθες το πρωί. Η γυναίκα βρέθηκε μέσα σε ένα όχημα Ι.Χ, ενώ έφερε τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό με καραμπίνα. Λίγες ώρες αργότερα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της δολοφονίας ο 34χρονος γιος της γυναίκας, ο οποίος παραμένει άφαντος, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Για το πώς οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα και να φτάσουν στον δράστη μίλησε στο Mega ο Χρήστος Συμεωνίδης, αν. γ.γ. Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. «Στην αρχή είχαμε δυσκολία, γιατί το όχημα ήταν νοικιασμένο. Εκείνη την ώρα όλοι ήταν ύποπτοι και ήταν δύσκολο να γίνει η επικοινωνία», δήλωσε αρχικά και εξήγησε πως πρώτα κατάφεραν να βρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων.

«Οι αξιωματικοί εκμεταλλευόμενοι κάθε πληροφορία έφτασαν στο σημείο πρώτα να γίνει η ταυτοποίηση της γυναίκας. Η ταυτοποίηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του τραύματος υπήρξε παραμόρφωση», συμπλήρωσε.

Το σημείωμα του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε έφοδος στο σπίτι του 34χρονου ωστόσο δεν βρισκόταν κανείς σε αυτό. Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση καθώς ο 34χρονος είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή η μητέρα του, στο όνομά του.

Μέχρι στιγμής, άφαντος παραμένει εδώ και ώρες ο 34χρονος. Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έκαναν έρευνα στο σπίτι της 71χρονης και, μεταξύ άλλων, βρήκαν σημείωμα του φερόμενου ως δράστη, στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους σκότωσε τη μητέρα του.

Τι λέει φίλος του καταζητούμενου

Στο OPEN μίλησε και φίλος του 34χρονου, ο οποίος τον χαρακτήρισε έναν πολύ ήσυχο και καλό χαρακτήρα, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Όπως είπε ο φίλος του 34χρονου, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του τις τελευταίες ημέρες, καθώς επρόκειτο να δουλέψουν και πάλι μαζί, στην δουλειά που είχε πάει πρόσφατα ο 34χρονος. «Είναι ένα συνεσταλμένο και ήσυχο παιδί», είπε για τον φερόμενο ως δράστη.

«Δεν άντεχα να την βλέπω άλλο έτσι»

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, το σημείωμα, μεταξύ άλλων, έγραφε ότι «η μαμά μου είχε πολλά ψυχολογικά, δεν άντεχα να την βλέπω έτσι και για αυτό την σκότωσα».

Ο 34χρονος και η μητέρα του, σύμφωνα με συγγενείς τους που μίλησαν στο makthes.gr, τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια ήταν αρκετά εσωστρεφής και δεν τους έβλεπα πολύ να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού. «Ήταν κλεισμένοι στο σπίτι, δεν είχαν πολλές επαφές με τον κόσμο, ειδικά από τότε που ο σύζυγος της σκοτώθηκε σε παράσυρση» αναφέρει συγγενής τους στο makthes.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η 71χρονη είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κλινική λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Κανείς όμως δεν περίμενε την σημερινή κατάληξη, με τον ίδιο της τον γιο να την σκοτώνει με κυνηγετική καραμπίνα. «Το μάθαμε και εμείς από τις ειδήσεις το πρωί, δεν πήγε το μυαλό μας ότι θα μπορούσε να ήταν αυτοί. Ο γιος της τελευταία ξέρουμε είχε πιάσει δουλειά και ήταν ήσυχα τα πράγματα. Ίσως να ήταν και αυτός σε κακή ψυχολογική κατάσταση τα τελευταία χρόνια» αναφέρει συγγενής.

Επιπλέον, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δράστης μνημονεύει τα αίτια της επίθεσης προς την μητέρα του και δηλώνει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα.

Φαίνεται πως ο 34χρονος δεν είχε σκοπό να την πυροβολήσει θανάσιμα. Εξηγεί ωστόσο πως προχώρησε στην εγκληματική ενέργεια καθώς η 71χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα επίσης είχαν χάσει από τη ζωή στενά συγγενικά τους πρόσωπα.

Εκτός από το σημείωμα, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα κυνηγετικό όπλο, που εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 34χρονος στη μητροκτονία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝέα Χαλκηδόναγυναίκααστυνομίακαραμπίναέγκλημα