Ελλάδα|06.04.2023 10:12

Πρόεδρος Εμπόρων Θεσσαλονίκης: Τα καταστήματα έχασαν το 50% του τζίρου τους από το 2019-Συνάντηση με Μάρδα

Newsroom

Ο κ. Δημήτρης Μάρδας, υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης με ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ συνάντησε τον κ. Παντελή Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στα γραφεία του Συλλόγου. Συζητήθηκαν τα  προβλήματα των εμπόρων τα καταστήματα των οποίων έχασαν θεαματικά έδαφος καταγράφοντας απώλειες του τζίρου τους κατά 50%, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, από το 2019 ως σήμερα.

Επίσης, ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά, του μακρόσυρτου χρόνου της προεκλογικής περιόδου και των χαμηλών εισοδημάτων που είναι ανεπαρκή για  ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Τέλος, επισήμανε τις δυσμενείς επιπτώσεις του νέου Νόμου 5019/23 που αφήνει συγκεκριμένους κλάδους καταστημάτων να λειτουργούν όλο το 24ωρο. Ο νόμος αυτός, κατά τον κ Φιλιππίδη,  έτσι όπως γράφηκε όμως εξυπηρετεί μόνο τις αλυσίδες καταστημάτων και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, προκαλώντας για ακόμη μια φορά προβλήματα στις οικογενειακές επιχειρήσεις, που εύλογα αδυνατούν να είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο, όπως και στους εκεί εργαζόμενους. Ο κ. Μάρδας ως παλιός έμπορος παιχνιδιών της πόλης, κατανόησε τα αναφυόμενα προβλήματα θεωρώντας ότι όλα αυτά επιβάλλεται να αλλάξουν πριν προκληθούν πρόσθετες ζημιές στον εμπορικό κόσμο..

Επί του θέματος αυτού, σε επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης ο κ. Φιλιππίδης στις 3 Απριλίου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι: «… Συγχαρητήρια ένας ακόμη νόμος… εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Συνεχίστε. Είμαστε ακόμη ζωντανοί…Σας ενημερώνουμε όμως ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πλέον πολύ σκληρές για να πεθάνουν...».

εμπορικός σύλλογοςειδήσεις τώραΔημήτρης ΜάρδαςΘεσσσαλονίκη