Ελλάδα|07.03.2019 10:57

Erasmus: Για σπουδές στο ΑΠΘ 450 φοιτητές από 41 χώρες

Newsroom

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΑΠΘ δίνουν περισσότεροι από 450 φοιτητές  από 41 χώρες οι οποίοι θα σπουδάσουν και θα κάνουν πρακτική το τρέχον εαρινό εξάμηνο στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών. Μεταξύ άλλων θα σπουδάσουν και φοιτητές από 13 χώρες εκτός Ευρώπης  (Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Βραζιλία, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ινδονησία, Κολομβία, Μεξικό, Σερβία, Σρι Λάνκα και Φιλιππίνες). Οι πρυτανικές αρχές υποδέχτηκαν τους νέους φοιτητές ξεναγώντας τους στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες εγγραφής και ένταξής τους στο ΑΠΘ, καθώς και για τις δομές και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος που άπτονται των ενδιαφερόντων τους και στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση, όπως το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης κ.ά., καθώς επίσης και για τις δραστηριότητες του ESN. 

Το ΑΠΘ συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα Erasmus από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, το 1987. Κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων του πραγματοποιήθηκαν από και προς το ΑΠΘ περισσότερες από 25.000 ανταλλαγές φοιτητών.

Erasmusφοιτητές ΑΠΘ