Erasmus: Για σπουδές στο ΑΠΘ 450 φοιτητές από 41 χώρες
NewsroomΨήφο εμπιστοσύνης στο ΑΠΘ δίνουν περισσότεροι από 450 φοιτητές από 41 χώρες οι οποίοι θα σπουδάσουν και θα κάνουν πρακτική το τρέχον εαρινό εξάμηνο στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών. Μεταξύ άλλων θα σπουδάσουν και φοιτητές από 13 χώρες εκτός Ευρώπης (Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Βραζιλία, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ινδονησία, Κολομβία, Μεξικό, Σερβία, Σρι Λάνκα και Φιλιππίνες). Οι πρυτανικές αρχές υποδέχτηκαν τους νέους φοιτητές ξεναγώντας τους στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες εγγραφής και ένταξής τους στο ΑΠΘ, καθώς και για τις δομές και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος που άπτονται των ενδιαφερόντων τους και στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση, όπως το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης κ.ά., καθώς επίσης και για τις δραστηριότητες του ESN.
Το ΑΠΘ συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα Erasmus από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, το 1987. Κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων του πραγματοποιήθηκαν από και προς το ΑΠΘ περισσότερες από 25.000 ανταλλαγές φοιτητών.
- Ένα άρρωστο παιδί από το νοσοκομείο, στο κρατητήριο: Σοβαρές καταγγελίες για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση
- Από τα «θα», όντως στην πράξη: Ο Μπέρναμ καταργεί το ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
- Eπίθεση σε τρανς γυναίκα στη Ρόδο: Της έσπασαν τα δόντια
- Υπουργείο Πολιτισμού: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο και καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση» της πολιτιστικής κληρονομιάς