Ελλάδα|07.04.2023 21:52

Κιβωτός του Κόσμου: Έρχονται και νέες εξελίξεις – Προ των πυλών νέες διώξεις και σε άλλα άτομα

Newsroom

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του Πατέρα Αντώνιου.

Η εξέλιξη αυτή μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου από έναν 19χρονο και έναν 15χρονο, οι οποίοι κατηγόρησαν τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση. Οι εισαγγελείς έκριναν πως οι εν λόγω καταγγελίες είναι επαρκείς για να καταστεί ο πατέρας Αντώνιος κατηγορούμενος.

Διώξεις σε άλλους 7


Επίσης ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος ακόμη 7 εργαζόμενων της δομής. Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, οι 7 κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Όπως εξήγησε η Έλενα Γαλάρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής, υπήρξε διαχωρισμός των δικογραφιών με το σκέλος που αφορά στο κακούργημα έχει ήδη διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τον ιερωμένο, ενώ οι κατηγορούμενοι για τα πλημμελήματα θα δικαστούν σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις από την δικαστική έρευνα και για άλλα αδικήματα από άλλα πρόσωπα. Ήδη οι δικογραφίες έχουν αποσταλεί στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου.

ΔιώξηΠατέρας Αντώνιοςκιβωτός του κόσμουειδήσεις τώρακακούργημα