Ελλάδα|08.04.2023 11:33

Σοβαρή καταγγελία για τον Κολωνό: Μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τη 12χρονη - Τι είπε η δικηγόρος της

Newsroom

Στις προσπάθειές να κρατηθεί κλειστό το στόμα της 12χρονης από τον Κολωνό, με αποκορύφωμα την επίθεση με μαχαίρι που φέρεται να δέχθηκε το κορίτσι από άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι όπου φιλοξενείται, αναφέρθηκε η δικηγόρος της, Αντωνία Λεγάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM. Παράλληλα, η κ. Λεγάκη περιέγραψε ένα περιστατικό που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας. 

Η δικηγόρος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, τόνισε ότι κάποιοι «φοβούνται ότι θα τους κατονομάσει» και διευκρίνισε ότι η επίθεση στο σπίτι της θείας της, όπου φιλοξενείται το κορίτσι, «ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη». 

«Το γεγονός ότι δόθηκε η επιμέλειά του σε μία συγγενή που ζει μαζί της και το αγαπάει και το φροντίζει δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένο απέναντι σε απειλές από εγκληματίες που προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Δεν ήταν, λοιπόν, το παιδί ήταν προστατευμένο κι αυτή η επίθεση ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη. Έχουν καταγγελθεί κι άλλες 3-4 επιθέσεις τουλάχιστον», είπε.

Η κ. Λεγάκη συμπλήρωσε ότι «πριν από μερικούς μήνες, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά στον τόπο που ζουν, κατέβασαν τα παιδιά με παρατεταμένα τα όπλα, ενώ οι αστυνομικοί που τα συνόδευαν φώναζαν πως είναι συνάδελφοι και τα παιδιά ουρλιάζανε και κλαίγανε. Μετά η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για τυπικό έλεγχο. Έτσι, είπαν, τυπικό και τυχαίο έλεγχο στις 3 τη νύχτα. Φαίνεται πως ήταν αστυνομικοί, γιατί αυτό δεν αναιρέθηκε».

Θυμίζοντας τα περιστατικά τρομοκράτησης και εκφοβισμού της 12χρονης και των μελών της οικογένειά της, είπε ότι «άτομο είχε κάνει το σήμα της σιωπής στον μικρό της αδερφό. Πιο πριν είχε καταγγελθεί ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος περιφερόταν έξω από το σπίτι τους με φακό».

Και περιέγραψε την πρόσφατη επίθεση, στην οποία το κορίτσι τραυματίστηκε λέγοντας ότι «μπήκε άνθρωπος μέσα στο σπίτι παραβιάζοντας την κλειδαριά, το παιδί άκουσε τον θόρυβο και βρέθηκε μπροστά σε έναν άνθρωπο που δίπλωσε στο παιδί σακούλες στα πόδια. Όρμησε κατά πάνω της, το παιδί έκανε μία κίνηση απώθησης και τραυματίστηκε, μετά πήρε την αστυνομία και εκείνη την ώρα ο άγνωστος υπό τον φόβο ότι μιλούσε με την αστυνομία έφυγε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ανήλικηειδήσεις τώρακύκλωμα μαστροπείαςαστυνομίαΚολωνόςβιασμός