Ελλάδα|10.04.2023 08:28

Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνουν τους φοίνικες από την οδό Πανεπιστημίου - Τι έχει συμβεί με τον Μεγάλο Περίπατο

Newsroom

Ποιος δε θυμάται τους φοίνικες (γνωστούς και ως «ουασινγκτόνιες») που, εν μέσω σκληρού lockdown λόγω πανδημίας, φύτεψε ο Δήμος Αθηναίων στην οδό Πανεπιστημίου. Μάλιστα, για το (πιλοτικό, μεν, πολυέξοδο, δε) έργο του «Μεγάλου Περιπάτου», ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε κατοίκους του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε πολίτες που κινούνται καθημερινά σε αυτό, είχε ομολογήσει ότι, το φιλόδοξο project, «βγήκε και δε βγήκε».

Οι ουασινγκτόνιες, λοιπόν (οι οποίες, παρεμπιπτόντως και, σύμφωνα με τα στοιχεία της σύμβασης του Δήμου στοίχησαν 1.565,70 € έκαστη), θα λέγαμε ότι, πιθανότατα, «δε βγήκαν». Γιατί αν έβγαιναν, δε θα ξηλώνονταν, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (10/04), από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Τι θα συμβεί με τους φοίνικες

Συνολικά πρόκειται για 22 φοίνικες που απομακρύνονται προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου. Τα δέντρα απομακρύνονται με τη μέριμνα γεωπόνων.

Θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο Γουδί, όπως και θα ξαναφυτευτούν ενώ, στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορα σημεία που θα αποφασιστούν εν καιρώ. Με μεγάλη προσοχή και με την έρευνα των γεωπόνων αφαιρούνται τα δέντρα, μπαίνει λινάτσα στη ρίζα τους, και, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, θα πάνε για μεταφύτευση χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι εργασίες αφαίρεσης των φοινίκων θα συνεχιστούν για τις επόμενες 3 – 4 μέρες.


Τα πλατάνια το επόμενο project του δήμου

Στο σημείο που βρίσκονται οι φοίνικες είχε χαραχθεί το δοκιμαστικό κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα εξωτικά δέντρα, δεν είχαν αγοραστεί για να παραμείνουν επί της Πανεπιστημίου, αλλά για να φυτευτούν σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Άλλωστε, το νέο σχέδιο του δήμου Αθηναίων, είναι, στον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια, να φυτευτούν πλατάνια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δήμος ΑθηναίωνΜεγάλος ΠερίπατοςΚώστας Μπακογιάννηςειδήσεις τώραΦοίνικας