Ελλάδα|10.04.2023 12:28

Οπαδική συμπλοκή στα Ιωάννινα: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του 30χρονου – Απολογούνται 2 συλληφθέντες

Newsroom

Οργή και συζητήσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Ιωαννίνων η άγρια οπαδική συμπλοκή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή σεισμόπληκτα.

Δύο από τα θύματα της συμπλοκής βρίσκονται στο νοσοκομείο με τον 30χρονο να είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο 29χρονος, δεύτερος τραυματίας, ενδέχται να πάρει εξιτήριο σήμερα Δευτέρα.

Δύο εκ των κατηγορούμενων αναμένεται να απολογηθούν σήμερα, ενώ οι υπόλοιποι 4 αύριο.

Την Κυριακή 9 Απριλίου επικράτησε ένταση κατά την προσαγωγή των 6 από τους 8 συλληφθέντες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα τους επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως, «δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί».

Και οι 8 συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή και παράβαση του Νόμου για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ οι 4 από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, 3 αυτοκίνητα κλείνουν το δρόμο σε ένα άλλο όχημα. Οι επιβαίνοντες σε αυτά βγαίνουν έξω και επιτίθενται στα 4 άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε. Αφού τους ξυλοκόπησαν τράπηκαν σε φυγή.

Οι επτά δράστες, επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και εξαφανίστηκαν προς το κέντρο της πόλης. Ένας από την παρέα των θυμάτων ενημέρωσε το ΕΚΑΒ. Στη περιοχή έφτασαν δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσοκομείοΙωάννιναειδήσεις τώραοπαδοίσυμπλοκή