Ελλάδα|07.03.2019 15:00

To πόρισμα για τον Εμπουκά δείχνει εξαρτησιογόνες ουσίες

Newsroom

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Εμπουκά έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες ισχαιμικου τυπου αλλοιωση μυοκαρδίου και λήψη εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Εμπουκά, μετανάστης από τη Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα της έρευνας, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, για τον θάνατο 34χρονου Νιγηριανού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας δεν προκύπτει αστυνομική βία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στον θάνατο του αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας του, ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

Εμπουκάαλλοδαπόςθάνατος