Ελλάδα|11.04.2023 16:39

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 33χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και ο ειδικός φρουρός με τον οποίο υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σε συνέχεια του από 09-04-2023 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα»,.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Τόσο ο ίδιος όσο και ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθησαν, υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου. Ο 33χρονος βασικός κατηγορούμενος, μέχρι το 2019 υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ, από την οποία έφυγε λόγω προβληματικής συμπεριφοράς και αδράνειας.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αστυφύλακας που δρούσε από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε κυρίως ακατέργαστη κάνναβη. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του ειδικού φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική χρήση.

Ο αστυφύλακας, προμηθευόταν τις ποσότητες ναρκωτικών από έτερο συλληφθέντα, με τον οποίο χρησιμοποιούσαν τις οικίες τους ως χώρους αποθήκευσης. Είχαν τη βοήθεια των συντρόφων τους, οι οποίες ομοίως συνελήφθησαν.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών για τα οποία δε συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααστυνομικόςδιαθεσιμότηταδιακίνηση ναρκωτικών