Ελλάδα|12.04.2023 10:55

Συγκινεί ο πατέρας της Καρολάιν: Η Λυδία αποκαλεί τη θεία της «μαμά» - Το ταλέντο που κληρονόμησε από τη μητέρα της

Newsroom

Μια νέα ζωή με μια νέα οικογένεια που την αγαπά και την φροντίζει ζει η μικρή Λυδία, η κόρη της Καρολάιν που δολοφονήθηκε βάναυσα και άδικα από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Το παιδί ζει σήμερα στις Φιλιππίνες, μακριά από τον τόπο όπου διαπράχτηκε η δολοφονία της μητέρας της, μπροστά στα αθώα της μάτια. Ο παππούς της, Ντέιβιντ Κράουτς μίλησε στην βρετανική Daily Mail για το εγγονάκι του και τη νέα ζωή που της προσφέρει η οικογένεια της 19χρονης.

Ο κ. Κράουτς έβαλε  προς πώληση το οικογενειακό σπίτι στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί της Αλοννήσου, όπου έζησε για περισσότερα από 20 χρόνια με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του Σουζάν.

«Το μόνο μου καθήκον τώρα είναι να φροντίζω την κόρη της, τη Λυδία, η οποία είναι τώρα χωρίς μητέρα και πατέρα, και να διασφαλίσω ότι θα ανατραφεί όπως θα την είχε αναθρέψει η μητέρα της. Αυτό μπορώ να το κάνω μόνο στις Φιλιππίνες, μακριά από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της», λέει.

Η Λυδία είναι 2,5  χρονών και ζει με την ετεροθαλή αδελφή της μητέρας της στις Φιλιππίνες και ο παππούς της έχει σκοπό να μετακομίσει εκεί για να βοηθήσει στην ανατροφή της.

Ο κ. Κράους, έχει βγάλει τώρα το σπίτι του προς αγορά για 500.000 ευρώ και  ελπίζει να το έχει πουλήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Ο ίδιος δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ που θα εγκαταλείψω το παλιό μας σπίτι στο όμορφο νησί της Αλοννήσου. Έχει τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις για μένα, αναμνήσεις που μπορώ να ξαναζήσω στις ήσυχες στιγμές μου. 'Όταν είδα για πρώτη φορά ότι το οικόπεδο ήταν προς πώληση είπα ότι θα το πάρω. Ήταν τέλειο, απομονωμένο και μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη. Είχε ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, πάνω από μια καταπράσινη κοιλάδα που ήταν αδύνατο να χτιστεί. Έχει την καλύτερη θέα στο νησί. Νομίζω ότι έχασα την κλίση μου, θα έπρεπε να γίνω μεσίτης».

«Η Λυδία έχει εγκατασταθεί ευτυχώς στις Φιλιππίνες με την Ντόνα (ετεροθαλής αδελφή της Καρολάιν). Όλες οι ξαδέλφες της έχουν ίσια μαύρα μαλλιά, οπότε ξεχωρίζει από τις άλλες και τραβάει πολλή προσοχή, την οποία απολαμβάνει».

«'Όπως και τα ξαδέλφια της, αποκαλεί τη θεία της 'μαμά'. Τα ξαδέρφια της την αντιμετωπίζουν ακριβώς σαν μικρή αδελφή», τονίζει.

«Είναι δυόμισι ετών και δεν έχει ιδέα του θανάτου. Κάποια στιγμή στο μέλλον, θα αναρωτηθεί γιατί είναι τόσο διαφορετική από τα αδέλφια της- έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και σγουρά καστανά μαλλιά, σε αντίθεση με τα ίσια, κατάμαυρα μαλλιά των αδελφών της. Φυσικά με απασχολεί πολύ, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία- δεν είναι κάτι που πρέπει να βιαστεί. Μια μέρα ελπίζω να της πω ιστορίες για τη μητέρα της: για τις αποδράσεις της, για τα ταξίδια της στην Ευρώπη, τις καταδύσεις με SCUBA, το  kickboxing, το κανό με τους προσκόπους και τους μαραθώνιους. Ελπίζω να της δείξω τις φωτογραφίες της μητέρας της που τραβήχτηκαν όταν ήταν παιδί, με την οποία έχει εκπληκτική ομοιότητα. Θα της πω για το πώς κάθε χρόνο η μητέρα της κρατούσε περήφανα την εθνική σημαία στην παρέλαση της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, επειδή πάντα αρίστευε στα σχολικά της καθήκοντα. Θα της πω ότι η μητέρα της φημιζόταν για την αγάπη της για τα ζώα και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής σε όλα τα παιδιά της γενιάς της», συνεχίζει ο πατέρας της Καρολάιν.

«Η οικογένεια της αδελφής της Καρολάιν μιλάνε τα αγγλικά ως πρώτη γλώσσα, αν και με μια ελαφριά αμερικανική προφορά. Η Λυδία ακούγεται διαφορετική. Η αδελφή της Καρολάιν έχει τρία παιδιά, δύο έφηβους και ένα μικρό αγόρι που είναι μερικά χρόνια μεγαλύτερος από τη Λυδία. Η Λυδία και το αγοράκι είναι κολλητοί και θέλει απεγνωσμένα να μεγαλώσει αρκετά για να πάει μαζί του στο νηπιαγωγείο».

«Κρίνοντας από τις φωτογραφίες που μου στέλνουν, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο περνάει σε ένα από τα πολλά όμορφα κέντρα αναψυχής που υπάρχουν σε αφθονία στις Φιλιππίνες. Φυσικά θα ήθελα να την έχω μαζί μου- είναι η εικόνα της όμορφης κόρης μου. Αλλά συνειδητοποιώ ότι αυτό θα γινόταν για εγωιστικούς λόγους, για να γεμίσω το κενό που άφησε στη ζωή μου η απώλεια της Καρολάιν. Δεν μπορώ να πω ότι θα μπορούσα ποτέ να της δώσω μια πιο ευτυχισμένη ζωή από αυτή που απολαμβάνει τώρα. Η Καρολάιν και η αδελφή της ήταν τόσο κοντά ως αδελφές. Ο θάνατός της ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για την αδελφή της. Η φροντίδα της κόρης της Καρολάιν ανακουφίζει κάπως τον πόνο. Θα ήταν τραγικό να τη σύρουμε πίσω από τη ζωή που ζει εκεί, στη στειρότητα μιας ζωής με τους "άλλους παππούδες". Ο ένας γεροξεκούτης, η άλλη μια τρελή γυναίκα».

Όσον αφορά τα ταλέντα της μικρής Λυδίας, όπως λέει: «Το μοναδικό ταλέντο που προφανώς κληρονόμησε από τη μητέρα της είναι η ικανότητα να γοητεύει όσους έρχονται σε επαφή μαζί της».

Για τον δολοφόνο του παιδιού του, τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο κ. Κράουτς αναφέρει: «Μακάρι το κάθαρμα, ο φονιάς, να σαπίσει στην κόλαση». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δολοφονίαΦιλιππίνεςειδήσεις τώραΚαρολάινΜπάμπης Αναγνωστόπουλος