Ελλάδα|12.04.2023 10:56

Μπόρις Κλέιμαν: Τι κατέθεσε η 17χρονη που κατηγορεί για βιασμό τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου - «Mε άρπαξε και με ακινητοποίησε»

Newsroom

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η νεαρή που κατηγορεί για βιασμό τον ποδοσφαιριστή Μπόρις Κλέιμαν.

Όπως περιέγραψε η 17χρονη: «Διασκεδάζαμε με τους συμμαθητές μου στο μπαρ (στο Κολωνάκι), όταν με προσέγγισε ένας άνδρας που μου συστήθηκε ως Μπόρις. Ήπιαμε κάποια ποτά. Αρχικά με φλέρταρε διακριτικά και συζητούσαμε».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η κοπέλα: «Κάποια στιγμή μού είπε να πάμε σε άλλον χώρο του καταστήματος που ήταν σαν πριβέ σημείο, όπου κάθονταν εκείνος και ο φίλος του, για να συζητήσουμε. Εκεί ήρθε επιθετικά πάνω μου και εγώ τον απώθησα. Κάποια στιγμή μού σήκωσε τη φούστα και ασέλγησε με το χέρι του. Του είπα ότι δεν θέλω να κάνω κάτι ερωτικό μαζί του και τον έσπρωξα. Εκείνος με άρπαξε με δύναμη και με ακινητοποίησε επιχειρώντας να συνεχίσει να με κακοποιεί σεξουαλικά. Κατάφερα να ξεφύγω, βγήκα έξω και είπα στους φίλους μου τι έγινε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμαθητές της νεαρής πλησίασαν τον τερματοφύλακα και ακολούθησε συμπλοκή. Μόλις οι συνοδοί των μαθητών ενημερώθηκαν για το τι συνέβη τηλεφώνησαν στην αστυνομία που προσήγαγε τον κατηγορούμενο Κλέιμαν και ακόμη 8 Βέλγους.

Στο τμήμα, η 17χρονη αναγνώρισε τον αθλητή, ο οποίος συνελήφθη.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες της κοπέλας και αναμένεται τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε στις αστυνομικές αρχές πως η νεαρή τον προσέγγισε ερωτικά. «Χόρεψα μαζί της στο μπαρ και τίποτα άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Στην τσέπη του βρέθηκε και 1,5 γραμμάριο ηρωίνης.

Σε βάρος του τερματοφύλακα ασκήθηκε ποινική δίωξη για 3 αδικήματα:

• Βιασμός
• Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου
• Προμήθεια-κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Ο Κλέιμαν ζήτησε και πήρε προθεσμία ώστε απολογηθεί την Μ.Πέμπτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην κατοχή ενός από τους Βέλγους μαθητές που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η είδηση της σύλληψής του έγινε πρώτο θέμα στο Ισραήλ, καθώς ο τερματοφύλακας είναι μέλος της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας. Η σύζυγός του Λίαν έμαθε την δυσάρεστη είδηση, μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Να σημειωθεί ότι ο Μπόρις Κλέιμαν και ο συμπαίκτης Ροντρίγκο Εσκοβάλ, που επίσης ενεπλάκη στον καβγά, τέθηκαν με απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ Βόλος Αχιλλεα Μπέου άμεσα εκτός ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος:

«Όταν με πληροφορήσανε σάστισα για ένα λεπτό δεν ήξερα τι να πω. Είναι πατέρας τριών χαριτωμένων παιδιών και παντρεμένος και για αυτό το κομμάτι βγήκα ακόμη περισσότερο εκτός εαυτού. Το περιστατικό με την κατοχή ουσιών, περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην πράξη που έκανε σε ένα κοριτσάκι 15-16 ετών που ήταν σε σχολική εκδρομή.

Είναι λυπηρό. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους μου. Έχει παιδιά πως μπορεί να κακοποιήσει ένα μικρό κορίτσι; Σε αυτά τα θέματα δεν δέχομαι την παραμικρή συζήτηση και τέθηκαν μαζί με τον Εσκοβάλ εκτός ομάδας, ο οποίος ήταν στην παρέα του. Είναι ακατανόητο.

Ο Κλέιμαν πήρε τηλέφωνο τον τεχνικό διευθυντή της ομάδα και ζήτησε δικηγόρο και του είπα όχι δικηγόρο, να φάει και 2-3 χρονια παραπάνω από μένα…. Είμαι αμείλικτος σε τέτοια θέματα. Έμαθα ότι έγινε και συμπλοκή με την παρέα της κοπελίτσας και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα και θα ακολουθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Η δικαιοσύνη να πάρει την αυστηρότερη ποινή γιατί είναι και ίνδαλμα για μικρά παιδιά».

Για τον Εσκοβάλ: «Από τη στιγμή που ήταν παρέα θα μπορούσε να το αποτρέψει. Πίνετε μαζί και δεν μπορείς να τον σταματήσεις; Για μένα συμμετέχεις…Δεν θέλω τέτοιους παίκτες στην ομάδα, αλλά ούτε τέτοιους ανθρώπους στην πόλη. Μπράβο στο κορίτσι που κατήγγειλε το περιστατικό. Η παρέα του κοριτσιού τον περίμενε έξω από το μαγαζί και έπεσε πολύ ξύλο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αστυνομίακατάθεσηβιασμόςσεξουαλική κακοποίησηποδοσφαιριστήςειδήσεις τώρα