Ελλάδα|12.04.2023 11:39

Χάκαρε τα social media τεσσάρων γυναικών και τις απειλούσε πως θα δημοσιεύει υλικό σε πορνογραφικά σάιτ

Newsroom

Ένας 38χρονος χάκαρε τους λογαριασμούς τεσσάρων γυναικών από Λάρισα και Θεσσαλονίκη, σε Messenger, Instagram και Facebook και απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικά τους αρχεία, εκβιάζοντάς τες στη συνέχεια.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν έρευνες και προχώρησαν και σε κατασχέσεις στο σπίτι του στην Αττική

Ο 38χρονος με άγνωστο αριθμό συνεργών κατάφερε παραβιάζοντας τα προφίλ των καταγγελλουσών να αποκτήσει πρόσβαση και διαχείριση στα προφίλ και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έπειτα απειλούσε να δημοσιοποιήσει τις προσωπικές τους στιγμές, ακόμη και σε πορνογραφικά σάιτ, ζητώντας χρηματικά ποσά έως 1.000 ευρώ, σε ψηφιακό πορτοφόλι, κυρίως μέσω κρυπτονομισμάτων.

Αν δεν το έκαναν, κοινοποιούσε το υλικό στις επαφές του παραβιασμένου προφίλ αλλά και σε άγνωστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τα αδικήματα της «εκδικητικής πορνογραφίας σε βαθμό κακουργήματος», «εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα» και «απάτη σε παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφορίων ή δεδομένων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πορνογραφίαειδήσεις τώραχάκεραστυνομίασύλληψη