Ελλάδα|12.04.2023 16:41

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αστυνομικό που διακινούσε ναρκωτικά - Πώς μία ανώνυμη καταγγελία οδήγησε στη σύλληψή του

Newsroom

Στον ανακριτή βρέθηκε σήμερα (12/4) ο αστυνομικός που συνελήφθη να διακινεί ναρκωτικά με το υπηρεσιακό του όχημα. Όπως έγινε γνωστό, μία ανώνυμη καταγγελία ήταν εκείνη που οδήγησε στη σύλληψή του.

Οι Αρχές παρακολουθούσαν τον αστυνομικό επί έξι μήνες. Για τη δράση του έμαθαν όταν στις 10 Οκτωβρίου έλαβαν μέσω ταχυδρομείου μια γραπτή, ανώνυμη καταγγελία.

Η επιστολή, σύμφωνα με το Star, ανέφερε: «Σπρώχνει κόκα και μαύρο σε όλη την Αθήνα. Είναι πίσω από trappers και είναι αυτός που τους προμηθεύει με ναρκωτικά».

Η σύλληψη

Μετά την παραπάνω καταγγελία ξεκίνησε η έρευνα που κατέληξε και στη σύλληψή του πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον έπιασαν τη στιγμή που πήγαινε στην πύλη Ε7 στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό. Τον είδαν να πλησιάζει ένα αυτοκίνητο και να ρίχνει μέσα σε αυτό ένα σακουλάκι, το οποίο περιείχε κάνναβη.

Τι έχει υποστηρίξει ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός στην προανακριτική του κατάθεση ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του ότι τα ναρκωτικά είναι για προσωπική του χρήση, ότι δεν έκανε διακίνηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη σωματική διάπλαση, με το bodybuilding. Έχω κατέβει σε διάφορους αγώνες και έχω αρκετές διακρίσεις. Λόγω της έντονης αθλητικής μου δραστηριότητας κάνω χρήση αναβολικών ουσιών και για τον λόγο αυτό, επειδή μου δημιουργούν ένταση και δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ, κάνω περιστασιακά χρήση χασίς για να ηρεμώ και να κοιμάμαι».

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του αστυνομικού, αλλά και ένας ειδικός φρουρός που φέρεται να είναι χρήστης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ναρκωτικάειδήσεις τώραδιακίνηση ναρκωτικώνσύλληψηαστυνομικός