Ελλάδα|14.04.2023 16:54

Πάσχα 2023: Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς - Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος από την Αττική

Newsroom

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική, με την κίνηση να είναι αυξημένη ιδιαίτερα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με την τροχαία, η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα, αλλά ακόμα υπάρχουν καθυστερήσεις στο ύψος της Νέας Περάμου, της Κινέτας και των Μεγάρων. Παράλληλα, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 50 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας.

Αντιθέτως, ομαλά διεξάγεται η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας, όπως και στην Αττική Οδό, στο κομμάτι από τον κόμβο του Ασπροπύργου έως την έξοδο της Ελευσίνας, όπου υπήρχαν καθυστερήσεις.

Τέλος, απο τις 16:00 το απόγευμα ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα οι πληρότητες 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να μετακινηθούν με τα ΚΤΕΛ, με την πληρότητα να αγγίζει περίπου το 100%  στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι αλλά και αυξημένη σε σχέση με το 2019.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο μεγάλη πληρότητα και με έξτρα δρομολόγια είναι ο προορισμός για Θεσσαλονίκη, αφού μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται οι επιβάτες να προτιμούν τα λεωφορεία για τη μετακίνηση τους.

Ενδεικτικά πέρυσι Μεγάλη Πέμπτη για Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια ήταν 10, ενώ χθες Μεγάλη Πέμπτη ήταν 30 και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 20. Προορισμοί με 100% πληρότητα και με έξτρα δρομολόγια από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή από τον Κηφισό είναι η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος, ενώ από τον σταθμό Λιοσίων είναι η Χαλκίδα, Καρπενήσι, Λάρισα, Βόλος, Λαμία και Κατερίνη. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε αύξηση δρομολογίων και στους δυο σταθμούς πάνω από 40%. Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή από τον σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού είναι προγραμματισμένα 300 δρομολόγια και από Λιοσίων 100. Για το Μεγάλο Σάββατο τα λεωφορεία που θα φύγουν και από τους δυο σταθμούς είναι λιγότερα, ωστόσο αν χρειαστεί θα προστεθούν δρομολόγια.

Στα αεροπλάνα  πάλι οι πληρότητες ανάλογα με τον προορισμό ξεπέρασαν το 85-90%. Χθες Μεγάλη Πέμπτη είχαμε συνολικά (αναχωρήσεις - αφίξεις) 630 πτήσεις, ενώ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένες 594 πτήσεις (298 αναχωρήσεις και 296 αφίξεις), Μεγάλο Σάββατο 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), Κυριακή του Πάσχα 481 πτήσεις (243 αναχωρήσεις και 239 αφίξεις), Δευτέρα του Πάσχα 618 πτήσεις (304 αναχωρήσεις και 314 αφίξεις) και Τρίτη του Πάσχα 605 (304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις), σύμφωνα με στοιχεία από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠάσχαΤροχαίαειδήσεις τώραεκδρομείςΕθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου