Ελλάδα|15.04.2023 19:50

Πάσχα 2023: Έσταξε κερί στα παπούτσια σου; Τα τρία tips που θα σε σώσουν

Newsroom

Υπάρχουν δύο πράγματα που... όλοι φοβούνται το βράδυ της Ανάστασης. Πρώτον, να μην αρπάξουν φωτιά τα μαλλιά και δεύτερον να μην στάξει κερί στα παπούτσια. Για το δεύτερο υπάρχει σίγουρα λύση!

Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι για να καθαρίσετε το παπούτσι σας από το κερί:

Αυτή που θέλουμε να αποφύγουμε είναι η τρίτη λύση. Να πάρουμε δηλαδή τα παπούτσια και να τα βάλουμε στην κατάψυξη μέσα σε μία σακούλα φαγητού και μετά το πέρας των 12 ωρών τα βγάζουμε. Το κερί έχει σκληρύνει και το σπάμε. Θα πρέπει να την αποφύγουμε καθώς αν εκθέσουμε τα καστόρινα, τα δερμάτινα και τα πάνινα παπούτσια σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να φύγει το κερί ωστόσο θα κάψουμε το δέρμα και θα κάνουμε ζημιά στο παπούτσι.

Επόμενη λύση είναι να πάρουμε το πιστολάκι μαλλιών, αφού αφαιρέσουμε την μεγάλη ποσότητα του κεριού, να το ρυθμίσουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και να ζεστάνουμε προσεκτικά την περιοχή. Εκεί το κερί θα ρευστοποιηθεί και τραβάμε το κερί με ένα πανί. Υπάρχει περίπτωση το κερί να αφήσει μία λαδιά σε εκείνο το σημείο. Δεν αγχωνόμαστε. Παίρνουμε ένα ειδικό καθαριστικό για λαδιές προκειμένου να καθαρίσουμε το δέρμα ή το πανί.

Τελευταία λύση είναι να πάρουμε ένα χαρτί απορροφητικό (τα λεγόμενα blotting papers). To τοποθετούμε πάνω στο κερί, το καλύπτουμε και παίρνουμε το σίδερο. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Προσοχή! Δεν θέλουμε να κάψει το δέρμα ή το πανί. Σιδερώνουμε με επιμονή και ηρεμία. Ώστε να λιώσει το κερί, να κολλήσει πάνω στο χαρτί και το παπούτσι να παραμείνει ανέπαφο. Αν ωστόσο αφήσει κάποια λαδιά, παίρνουμε το ειδικό καθαριστικό, καθαρίζουμε την περιοχή και το παπούτσι είναι έτοιμο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάσχαειδήσεις τώραΑνάστασηκερίκεριά