Ελλάδα|18.04.2023 18:47

Τέμπη: Στη δημοσιότητα νέα βίντεο από τη σύγκρουση των δύο τρένων – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Newsroom

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στην τραγωδία των Τεμπών, τα οποία κόβουν την ανάσα.

Τα πλάνα, που μετέδωσε ο Alpha είναι τραβηγμένα από την κάμερα που καταγράφει την κίνηση στην Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών. Σε αυτά, βλέπουμε ξεκάθαρα την πορεία του Intercity 62 και του εμπορικού τρένου στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, που είχαν σαν αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.


Στην αρχή στα βίντεο φαίνεται το φως της αμαξοστοιχίας που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη. Κάτω δεξιά, στη συνέχεια, διακρίνονται τα φώτα της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 η οποία, εκείνη την ώρα, εισερχόταν στο τούνελ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, φαίνεται η τεράστια πύρινη μπάλα, ενώ το πλάνο γεμίζει από καπνό.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων έγινε αργά τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, με τους δύο μηχανοδηγούς να μην έχουν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

«Υπάρχει καύσιμη ύλη»

Τα βίντεο σχολίασε ο πραγματογνώμονας ατυχημάτων, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Όπως εξήγησε, «πριν την κύρια έκρηξη, έχει δημιουργηθεί κάποια προηγούμενη ηλεκτρική εκκένωση, ένας σπινθήρας. Προέρχεται από το σημείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας που βρίσκεται ο κινητήρας και από εκεί και μετά γίνεται η δεύτερη σύγκρουση, που έχει τη μορφή έκρηξης. Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει καύσιμη ύλη, γι’ αυτό και έχουμε το μανιτάρι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σύγκρουση τρένωνειδήσεις τώραΤέμπηβίντεοσιδηροδρομικό δυστύχημα