Ελλάδα|19.04.2023 08:40

Δολοφονία στην Κάτω Αχαΐα: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του δράστη - Φόβοι για βεντέτα στην περιοχή

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Δολοφονία στην Κάτω Αχαΐα (thebest.gr)
Δολοφονία στην Κάτω Αχαΐα (thebest.gr)
Δολοφονία στην Κάτω Αχαΐα (thebest.gr)
Δολοφονία στην Κάτω Αχαΐα (pelop.gr)
Δολοφονία στην Κάτω Αχαΐα (pelop.gr)

«Μουδιασμένη» η τοπική κοινωνία στην Κάτω Αχαΐα μετά το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε σε χωράφι της περιοχής, όπου ένας 63χρονος έπεσε νεκρός μετά από αλλεπάλληλες μαχαιριές. Ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρία, ήταν «ατάραχος».

Μία γυναίκα, που διαμένει ακριβώς απέναντι άκουσε τον καυγά, είδε τη σκηνή και έντρομη κάλεσε την ΕΛΑΣ. Την ίδια ώρα, ο δράστης απομακρυνόταν από το σημείο.

«Ήταν ατάραχος. Τον είδα να περπατά. Λες και δεν είχε συμβεί το έγκλημα» δηλώνει στο pelop.gr, νεαρός που άκουσε τις φωνές και έσπευσε να δει τι συνέβαινε.

Στην Κάτω Αχαΐα έφθασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας ακόμη και η ομάδα ΟΠΚΕ. Η ΕΛΑΣ συνέλεξε πληροφορίες και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε και πέρασε χειροπέδες στον δράστη.

Η ομολογία και η ανησυχία για βεντέτα

Ο 63χρονος δράστης ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον θάμνο όπου είχε κρύψει το μαχαίρι, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, όπως μεταδίδει το thebest.gr.

Από τη στιγμή της σύλληψης, στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και ομάδα ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Ο λόγος είναι οι φόβοι βεντέτας ανάμεσα στις οικογένειες.

Ο 63χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, 19 Απριλίου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δολοφόνου

Οι δύο Ρομά συνεπλάκησαν σε χωράφι στην Κάτω Αχαΐα με τον δράστη του στυγερού εγκλήματος να καταφέρνει περίπου 40 μαχαιριές στο θύμα που διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του.

Μία γυναίκα που είχε παρακολουθήσει τη συμπλοκή των δύο ειδοποίησε την αστυνομία, που έφτασε στο σημείο και άρχισε να ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο όπου βρέθηκε αιμόφυρτο το πτώμα.

Άμεσα οι έρευνες κινήθηκαν σε δύο άξονες: Ο πρώτος ήταν να ερευνηθεί διεξοδικά ο χώρος προκειμένου να εντοπιστεί το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης και ο δεύτερος να βρεθούν ίχνη από το δρομολόγιο που ακολούθησε, προκειμένου να εντοπιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα και μέσα στην Κάτω Αχαΐα, τον εντόπισαν μέσω οπτικού υλικού από κάμερα, να κινείται αμέσως μετά το έγκλημα και να βγάζει το σακάκι του.

Ήταν πλέον βέβαιοι για την ταυτότητά του και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ύστερα από έρευνες βρήκαν και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και του εγκλήματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ