Ελλάδα|19.04.2023 13:44

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους 17χρονους που μαχαίρωσαν τον 18χρονο στην Ακρόπολη

Newsroom

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας άσκησε η εισαγγελέας ανηλίκων στον έναν από τους δύο 17χρονους που φέρονται να εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση κατά 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης τη Δευτέρα το βράδυ.

Και στους δύο συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ένας 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 18χρονου, φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε το θύμα.

Είχε διαπράξει κι άλλες ληστείες ο 17χρονος 

Δύο ακόμη ληστείες με μαχαίρι, σε Ίλιον και Άγιο Παντελεήμονα, είχε κάνει ο ανήλικος που μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν 18χρονο.

Εντωμεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο παραμένει ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα. Ο νεαρός χειρουργήθηκε αλλά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη μα σταθερή, ενώ βγήκε και από τη ΜΕΘ. Για «εκσπλάχνωση» έκαναν λόγο οι γιατροί.

Το χρονικό

Όπως σημείωσε η μητέρα του 18χρονου, ο ίδιος καθόταν σε ένα πεζούλι με τους φίλους του, όταν τούς προσέγγισαν οι ανήλικοι και τους ζήτησαν τσιγάρο. Ο ένας από τους ανήλικους, στη συνέχεια, ζήτησε από το θύμα να τού δώσει το κινητό και την τσάντα του, ενώ ο δεύτερος τον απομόνωσε υπό την απειλή μαχαιριού.

«Ο γιος μου αντιστάθηκε και τον μαχαίρωσε. Στην αρχή τον χτύπησε στο λαιμό, αλλά δεν ήταν βαθύ. Μετά τον μαχαίρωσε στο στομάχι, όπου χτύπησε αορτή», ανέφερε η μητέρα του θύματος στο Star η οποία συμπλήρωσε και ότι, το τραύμα του, είναι διαμπερές ενώ η αιμορραγία του ήταν αρκετή.

Στόχος των δραστών να αρπάξουν τα ελάχιστα χρήματα του 18χρονου και το κινητό τηλέφωνο του. «Βγάζει ο ένας μαχαίρι και το κολλάει στον λαιμό του Μήτσου. Δύο άτομα έτρεξαν από τον πανικό τους. Εγώ έκατσα με τον Μήτσο, είχε ξαπλώσει κάτω και ούρλιαζε για βοήθεια, έπρεπε να καλέσουμε ασθενοφόρο και ο Γιώργος άρχισε να τους καταδιώκει προς Μοναστηράκι», ανέφερε φίλος του θύματος.

Στη συνέχεια ένας 20χρονος από την παρέα των νεαρών μετά την επίθεση καταδίωξε τον έναν από τους δυο 17χρονους και τελικά 300 μέτρα πιο μακριά, στην οδό Αδριανού, καταφέρνει να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου σε κατάστημα της περιοχής. Χθες το πρωί εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο άλλος 17χρονος. Ο δράστης ήταν γνωστός της αστυνομίας καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεπίθεσηΔιώξηΑκρόπολη