Ελλάδα|19.04.2023 22:27

Ακρόπολη - Κυνική ομολογία του δράστη: «Με έσπρωξε και τον μαχαίρωσα 2 φορές»

Newsroom

Εκτός ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 18χρονος που δέχτηκε αιματηρή επίθεση από 17χρονο στην Ακρόπολη, το βράδυ της Δευτέρας.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού, σημείωσε πως καλή κλινική εικόνα του παιδιού της ήταν αυτή που τον βοήθησε βγει γρήγορα από τη ΜΕΘ και να μεταφερθεί σε δωμάτιο της Β΄ χειρουργικής κλινικής του Ερυθρού Σταυρού.

Προσπαθεί να επικοινωνεί όλο και περισσότερο

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, με τον ίδιο τον νεαρό να προσπαθεί να επικοινωνήσει όλο και περισσότερο με το οικογενειακό του περιβάλλον και να περιγράψει τι ακριβώς έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

«Είναι σταθερά καλύτερα, κοιμήθηκε ήρεμα το βράδυ, πέρασε ο γιατρός και μας είπε ότι πάει καλά. Εχθές ξεκίνησε να μου λέει κάτι αλλά κουράζεται πολύ, δεν μπορεί να μιλήσει. Ταράζεται αφενός, αφετέρου είναι τα φάρμακα, είναι το οξυγόνο και του είπα έχουμε χρόνο», λέει η μητέρα του.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε και στους δύο 17χρονους που έχουν συλληφθεί δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο ένας από τους δύο 17χρονους, ο σεσημασμένος Αλβανός Αρμπέρ, μαθητής Γ΄Λυκείου, που μαχαίρωσε τον 18χρονο σε λαιμό και κοιλιακή χώρα.

«Του είχε το μαχαίρι στον λαιμό και τον απομάκρυναν. Εκείνη την ώρα πήγαμε και οι δύο προς τον Δημήτρη, τον είχε μαχαιρώσει, είχε πάρει το τσαντάκι και έφευγαν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση», ανέφερε φίλος του θύματος στο MEGA.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στον λαιμό αν θυμάμαι καλά. Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», είπε ο 17χρονος δράστης, κυνικά στους αστυνομικούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακρόποληεπίθεση με μαχαίριειδήσεις τώραληστεία