Ελλάδα|24.04.2023 11:38

Ερωτήματα για το τροχαίο στον Πλαταμώνα: «Είχαμε αλάρμ, δεν μπορεί να μην μας είδε» - Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν δύο τραυματίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και δύο ΙΧ στον Πλαταμώνα (thestival.gr)
Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και δύο ΙΧ στον Πλαταμώνα (thestival.gr)
Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και δύο ΙΧ στον Πλαταμώνα (thestival.gr)
Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και δύο ΙΧ στον Πλαταμώνα (thestival.gr)

Παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ οι δύο τραυματίες του τροχαίου που σημειώθηκε στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πλαταμώνα. Την ίδια ώρα, οι επιβάτες των δύο ΙΧ που είχαν σταματήσει στη ΛΕΑ -που έχουν συγγενικές σχέσεις- διαψεύδουν τα όσα έχει πει ο οδηγός και τονίζουν ότι είχαν ανάψει αλάρμ.

Οι δύο τραυματίες είναι διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για έναν 23χρονο και ένα 28χρονο εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.

Οι επιβαίνοντες στο δεύτερο ΙΧ, μεταξύ των οποίων και μια ανήλικη οκτώ ετών, με τους γονείς της 42 και 44 ετών, ήταν πιο ελαφρά τραυματισμένοι και νοσηλεύτηκαν στη Λάρισα.

Οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του οδηγού του λεωφορείου

Ο οδηγός και οι επιβάτες των δυο οχημάτων που σταμάτησαν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του οδηγού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο όχημα επέβαιναν ο πατέρας του 23χρονου τραυματία με τη σύζυγό του και την εγγονή του, ενώ στο δεύτερο όχημα επέβαινε ο γιος του και τρεις ακόμη νεαροί συγγενείς τους.

«Ξαφνικά έδειξε ότι το όχημα είχε βλάβη. Σταμάτησα στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πήρα τον γιο μου να σταματήσει και αυτός να με βοηθήσει. Δεν πρόλαβα να ανοίξω την πόρτα και άκουσα έναν δυνατό θόρυβο. Ξαφνικά μαύρισαν όλα πολύ γρήγορα» αναφέρει στο makthes.gr ο Θοδωρής Καραγκούνης. «Είχαμε ανάψει αλάρμ και στο σημείο είχε φωτισμό. Δεν γίνεται να μην μας είδε» τονίζει ο οδηγός του ΙΧ και πατέρας του 23χρονου που δίνει μάχη για την ζωή του.

Ο 19χρονος συνοδηγός του δεύτερου οχήματος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Μας είπαν ότι ελπίζουμε σε ένα θαύμα» λέει συγγενής των θυμάτων.

«Και εγώ είμαι πολύ τραυματισμένος αλλά υπέγραψα να βγω από το νοσοκομείο Λάρισας για να έρθω να δω τον γιο μου. Ευχαριστούμε τους επιβάτες του λεωφορείου γιατί αυτοί βγήκαν και μας βοήθησαν» λέει ο Θοδωρής Καραγκούνης.

O οδηγός των ΚΤΕΛ συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ήταν δύο αυτοκίνητα με σβηστά τα φώτα στην άκρη του δρόμου. Τους είδα τελευταία στιγμή και δεν μπόρεσα να τους αποφύγω», όπως γράφει το ίδιο μέσο.

Σε σοβαρή κατάσταση και ένας 19χρονος

Την ίδια ώρα, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται και ένας 19χρονος μετά το τροχαίο δυστύχημα στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πλαταμώνα, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό επίσης 19χρονου.

Σύμφωνα με το larissanet, ο νοσηλευόμενος στο ΓΝΛ φέρει βαριές κακώσεις. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης επισημαίνει πως ο 19χρονος αφίχθη με ιδιωτικό αυτοκίνητο λίγο πριν τις 02:00 -πρώτες πρωινές ώρες Κυριακής- στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Άμεσα έγιναν εξετάσεις, ενώ η αξονική τομογραφία κατέδειξε τη σοβαρότητα των τραυμάτων του με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο χειρουργείο στις 04:00. Εξαιτίας της κατάστασης των τραυμάτων του, πέρα από τους χειρούργους έχει εξεταστεί από ορθοπεδικούς, ουρολόγους και οφθαλμίατρο.

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ για τον οδηγό

Ο οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή, σύμφωνα με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΈΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογραφος, κλπ)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το χρονικό του δυστυχήματος

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα.

Ο 19χρονος επέβαινε στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω τους.

Στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαινε ο 19χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο άνδρες. Από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τρία άτομα.