Ελλάδα|08.03.2019 15:54

Βούγιας: Προτείνει κοινοτικούς αστυνομικούς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

Την θεσμοθέτηση του  κοινοτικού αστυνομικού, ο οποίος θα αναφέρεται σε μία συγκεκριμένη γειτονιά, θα γνωρίζει τον κόσμο και θα παρακολουθεί τα προβλήματα της γειτονιάς, ενημερώνοντας την αστυνομία και τον κεντρικό δήμο προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας της πόλης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 96.5 Θεσσαλονίκης δικαιολόγησε την επιστροφή του στην τοπική αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι είναι ένας επίμονος συγκοινωνιολόγος. Ακόμα και όταν ήμουν εκτός πολιτικής ασχολούμουν με την πόλη . Είναι ανάγκη υπαρξιακή. Θέλω να προσπαθήσω μέσα από το Δήμο να εφαρμόσω κάποια από αυτά που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη και καταθέτω καινούριες προτάσεις. Αισθάνομαι πιο νέος από ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης  και την ανάπτυξη του δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης.

«Ξέρω πού θα πάνε τα 40.000 οχήματα της Λ.Νίκης , θα τα στρέψουμε στην Μητροπόλεως» συμπληρώνοντας πως «θα πάρουμε τα λεωφορεία από την Μητροπόλεως και θα τα μεταθέσουμε στην Τσιμισκή» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Σπύρος Βούγιας άφησε αιχμές για το νέο σύστημα στάθμευσης που λειτουργεί στην πόλη χαρακτηρίζοντας την σύμβαση λεόντεια ενώ δεσμεύθηκε για περισσότερες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, εκτιμώντας ότι αυτές μειώθηκαν κατά 50% το τελευταίο διάστημα. 

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ, ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι «Χρειάζεται γενναία και τολμηρή πρόταση» για την προμήθεια νέων λεωφορείων στον οργανισμό, ενώ υπογράμμισε ότι στο τέλος του 2019 η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ θα επανεξεταστεί βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας. Μάλιστα πρότεινε την προμήθεια λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ από ιδιώτες, οι οποίοι θα τελούν υπό εποπτεία από το δημόσιο κάτι το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα έρθει στα τέλη του 2019 όταν πια «θα γίνει μια προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού ώστε να μπορέσουν τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων της».

Αναφορικά με την καθαριότητα, ο κ. Βούγιας δήλωσε πως εστιάζει στη διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση μία πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη, όπως είπε. Ακόμη, υπερθεμάτισε τη χρήση της πληροφορικής στην καθαριότητα, εξηγώντας ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται με μήνυμα στο κινητό τους για τον χρόνο άφιξης του απορριμματοφόρου, προκειμένου να αποφεύγεται η υπερχείλιση των κάδων. 

δήμος ΘεσσαλονίκηςΣπύρος Βούγιας