Ελλάδα|26.04.2023 20:55

«Ήταν κάθετος, δεν ήθελε τη μαντήλα»: Τι λέει 23χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατέρα της επειδή έγινε μουσουλμάνα

Newsroom

Η 23χρονη φοιτήτρια που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της επειδή έγινε μουσουλμάνα αναφέρθηκε, με νέες δηλώσεις της, στο περιστατικό, σημειώνοντας ότι εκείνος νευρίασε όταν την είδε να φοράει μαντήλα.

«Ο πατέρας μου ήταν κάθετος. Δεν ήθελε τη μαντήλα. Και δημιουργήθηκε ένταση. Είμαι καλύτερα. Δε θέλω να φανούν οι μώλωπες. Με χτύπησε στο κεφάλι», είπε στο Mega και τόνισε: «Δε γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι καλός και ευγενικός. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά». Όπως υπογράμμισε, «είναι δύσκολη η θέση μου, αλλά δεν μπορώ να μην εφαρμόσω αυτά που πιστεύω. Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι πολύ κακό και το κατακρίνω πολύ».

«Είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας»

Για τον πατέρα της και την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, πρόσθεσε ότι «έχει μετανιώσει πολύ, αλλά είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας». «Όσον αφορά τη βία, αυτό που θέλω να εκφέρω είναι πως ντροπή δεν είναι το να καταγγέλλουμε κάτι που καταπατά τα δικαιώματά μας, είναι να αφήνουμε άτομα να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματά μας. Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά διαφέρει πολύ από τον νόμο στην πράξη. Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, “α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα” και χειρονομίες και βρισιές», κατέληξε η γυναίκα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φοιτήτριαξυλοδαρμόςμαντήλαΒόλοςειδήσεις τώραπατέραςμουσουλμάνοι