Ελλάδα|27.04.2023 15:40

Άκης Σακισλόγλου: Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με στίχους του ΛΕΞ- «Κίνηση για τη Θεσσαλονίκη 2310», η πρωτοβουλία του

Τίμος Φακαλής

Με στίχους από το τραγούδι «Τίποτα στον κόσμο» του γνωστού Θεσσαλονικιού ράπερ Λεξ ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκη με την πρωτοβουλία «Κίνηση για τη Θεσσαλονίκη 2310». «Ξεκάναμε μια καινούργια προσπάθεια. Είμαστε σε μια πολύ όμορφη πόλη, με ιστορία, μέλλον και έχουμε ευθύνη να την ομορφαίνουμε. Πρέπει η πόλη να βγάλει ένα προοδευτικό πρόσωπο. Να ανοιχτεί προς τους Εβραίους και τους Τούρκους. Να τους ενθαρρύνει να έρθουν εδώ. Να δείξουμε ότι σεβόμαστε την ιστορία μας και τη δική τους. Να δείξουμε στον δυτικό κόσμο ότι είμαστε μια μοντέρνα πόλη με εξωστρεφή φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τα μνημεία μας» δήλωσε ο  Άκης Σακισλόγλου  ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι μεγάλο στοίχημα, μεταξύ άλλων, είναι το ξαναζωντάνεμα της περιοχής πάνω από την Εγνατία. Υποσχέθηκε,  παράλληλα,  ότι θα δώσει μάχες για τον πολιτισμό της καθημερινότητας.  «Δεν διεκδικώ το αλάθητο, ούτε την πρωτοπορία. Δεν ήρθαμε να απαξιώσουμε κανέναν» είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι επιθυμητή οποιαδήποτε στήριξη από τον προοδευτικό χώρο αλλά δεν είναι το βασικό ζητούμενο. «Αν κάποιο κόμμα από τον προοδευτικό χώρο μας στηρίξει, το θέλουμε. Θέλουμε στήριξη, όχι χρίσμα», ξεκαθάρισε ο κ. Σακισλόγλου και επισήμανε ότι έχει βρεθεί και με άλλους συνυποψηφίους του.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι έχει ήδη συναντηθεί μαζί του. Υπενθύμισε ότι ήταν μέλος στην ομάδα του όταν ο κ. Μπουτάρης ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και σχολίασε πως θα πάρει όλα τα καλά στοιχεία του.

Αναφέρθηκε, τέλος, στο σημαντικό τετράπτυχο δράσης (Κεντρική εξουσία, Διοίκηση, Εργαζόμενοι, Δημότες), τονίζοντας ότι εάν δεν συνεργαστούν όλοι αυτοί δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα. «Έτσι αλλάζουν οι πόλεις. Εμείς δε θα επαιτήσουμε. Θα απαιτήσουμε με επιχειρήματα αυτά που αξίζουν για τη Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι πολλά πράγματα στο 2023 γίνονται με χρήματα. Αρχίζει η δουλειά. Δε θα πούμε τα γνωστά τετριμμένα. Ούτε θα τάξουμε κάτι. Πάμε ρεαλιστικά. Να πείσουμε τους νέους, να φτάσουμε με εναλλακτικούς τρόπους το μήνυμα. Να εμπνεύσουμε μέσω της εκστρατείας μας να πάνε περισσότεροι να ψηφίσουν. Έχουμε προτάσεις για την καθαριότητα, τα σχολεία, τις κοινωνικές δομές, το κυκλοφοριακό. Με πυγμή και δυναμικότητα. Θα πάω μέχρι τέλους ανεξαρτήτως στήριξης. Είμαι βέβαια ανοιχτός σε πρόταση κάποιου κόμματος απ’ τον προοδευτικό χώρο.».

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί μια επιστολή την οποία θα υπογράφουν προσωπικότητες από κάθε χώρο και Ενεργοί Θεσσαλονικείς που υποστηρίζουν την προσπάθειά του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΔημοτικές εκλογέςδήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκη