Ελλάδα|27.04.2023 19:30

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας στην Αττική: 42 κλοπές και διαρρήξεις σε 4 μήνες - Εμπλέκεται αστυνομικός

Newsroom

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μέσα σε τέσσερις μήνες είχε διαπράξει 42 κλοπές και διαρρήξεις, με λεία πάνω από 600.000 ευρώ. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ εμπλέκεται και ένας αστυνομικός.

H συμμορία είχε ρημάξει κατοικίες και επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της Αττικής. Δρούσαν από το φθινόπωρο του 2022 έως τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα κέρδη από τα κλοπιμαία το τελευταίο 4μηνο, ξεπερνούν τις 640.000 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα μέλη της έμπαιναν στα σπίτια συνήθως βράδυ, αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ακόμη και γάντια και χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, που έκρυβαν σε πάρκινγκ και άλλαζαν τακτικά τα χαρακτηριστικά τους. Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, μιλούσαν μεταξύ τους με ασύρματες συσκευές ενδοεπικοινωνίας.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση τους

Το βίντεο που φέρνει στο «φως» η κρατική τηλεόραση είναι από διάρρηξη σε κατοικία στην Παλαιά Πεντέλη, όπου μπήκαν ανοίγοντας την εξωτερική πόρτα και άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 16.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα νωρίτερα, η συμμορία είχε διαρρήξει μονοκατοικία στο Κορωπί και μετά από την κλοπή στην Παλαιά Πεντέλη είχαν προσπαθήσει να μπουν σε σπίτι στον Άγιο Στέφανο.

Ο αρχηγός της συμμορίας και τα περισσότερα μέλη της, είναι Ρομά και διέμεναν στη Θεσσαλονίκη ενώ επισκέπτονταν τακτικά στην Αθήνα.

Αγόραζαν πολυτελείς κατοικίες

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός. Σε βάρος ακόμη επτά μελών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ανάμεσά τους είναι και αστυνομικός, που κατηγορείται για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις κλοπών και 14 απόπειρες.

Με τα χρήματα που αποκόμισαν αγόραζαν πολυτελείς κατοικίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εγκληματική οργάνωσηδιαρρήξειςκλοπέςειδήσεις τώραΑττικήσυλλήψεις